[MK III GTi ] pali bezpieczniki od podświetalnia
-
mam problem w moim GTiku cały czas palą się bezpieczniki od podświetalnia deski. Odpowiada za nie bezpiecznik License pod który podpięte są seryjnie halogeny przód\tył i podświetlanie tablicy rejestracyjnej
Po zabawach z przełacznikiem zespolonym dziwnym trafem nie paliło już bezpieczników ale problem powstał przy tym jak auto zaczałem raptownie ruszać z 1 biegu . Czy powiązanie z tym problemem ma wiązka która idzie w nadkolu? Bo obecnie nie mam też lewego długiego światla ale tam winny jest na 99% kabel w wiązce pod nadkolem
-
sprawdz zapalniczkę wpierw czy nie zwiera
-
sprawdz zapalniczkę
wpierw czy nie zwierato samo miałem napisać, tylko jeśli dobrze pamiętam, tu u mnie w Mk IV wywalało radio i podświetlenie deski, nie pamiętam czy zegary też ...
-
to samo miałem
napisać, tylko jeśli dobrze pamiętam, tu u mnie w Mk IV wywalało radio i
podświetlenie deski, nie pamiętam czy zegary też ...W moim mk3 jak zapalniczka robiła zwiere wywalało radio i zegarek, podświetlanie działało więc nie wiem czy za to będzie odpowiedzialna zaplaniczka.
-
U mnie podobnie od 2 lat hehe, a zapalniczka, czujnik zapalonych świateł i zegar odłączone. Co ciekawe bezpiecznik niepalił się gdy auto było podniesione z lewej strony ale jak doprowadze wóz do stanu używalności to chce powalczyć z miernikiem rezystancji izolacji i może coś znajde.
-
U mnie podobnie od
2 lat hehe, a zapalniczka, czujnik zapalonych świateł i zegar odłączone. Co ciekawe
bezpiecznik niepalił się gdy auto było podniesione z lewej strony ale jak
doprowadze wóz do stanu używalności to chce powalczyć z miernikiem rezystancji
izolacji i może coś znajde.Sprawdzałeś połączenie masy za deską rozdzielczą na tunelu? U mnie masa tam nie stykała przez co palił się ciągłe bezpiecznik.
-
Zapalniczka działa. . Nie wiem jak mam poradzić sobie z tym problemem , ręce opadają
-
u mnie był luz na blaszce i żyła własnym życiem przy okazji robiąc zwarcie.
-
Zapalniczka działa.
. Nie wiem jak mam poradzić sobie z tym problemem , ręce opadająMoże jakiś kabel gdzieś pod dechą się przeciera czy coś takiego i robi przez to zwiere?
-
Mi paliło bezpiecznik od podświetlania z tym ze w suzuki wagon r+ 4wd przez kabel od..... radia. Moze tamte okolice sprawdź. wszelkie miejsca gdzie masz ramki lub inne metalowe elementy zmasowane z nadwoziem .. lub dotykajace do nadwozia i narazone na przetarcie.
-
rozebrałeś już trochę GTI. podmień wiązkę na inną i po problemie
-
A ja miałem to samo !
u mnie powodem było radio ,jeden z kabli głośnikowych zwierał do masy i paliło mi bezpiecznik od podświetlenia, paliło też jak ruszałem wiązką za radiem , więc zasilanie radia podłączyłem pod stacyjke w pozycje 1 i do dziś nic sie nie spaliło -
ale radio Ci działało i zapalniczka? Bo mi działa i mam je ustawione po kluczyku też
-
nie chce skłamać
chyba radio i zapalniczka też niedziały jak bezpiecznik paliło ,na pewno pomogło podlączenie radia bezpośrednio pod aku ,w najbliższym czasie będe montował jakiś wzmacniaczyk więc problem może powróci jak tam pogrzebie . -
ale radio Ci
działało i zapalniczka? Bo mi działa i mam je ustawione po kluczyku teżJa miałem radio i zapalniczke na stałe, jak był spalony bezpiecznik nie działały ale po przekręceniu kluczyka już tak. Tak samo zegarek.
-
zwieralem na "siłę" kablem w puszce bezpiecznikow i zauważylem że przygasa mi radio gdy robie zwarcie. No i po miesiącu szukania znalazłem przyczynę. Kabel od zegarka , którego i tak nie używam
jak dobrze jest wiedzieć ile się jedzie w nocy