[GTi] Uszczelki do G13B - polecany zestaw
-
albo na wstrzymanie idz i jeszcze poluj na wał
-
albo na wstrzymanie
idz i jeszcze poluj na wałile mam kasy wydać na te wały ... ten już miał być ideał ... i kasa poszła ...
To już wolę ostatecznie to azotowanie, tylko musi to mieć ręce i nogi, ewentualnie zostawić wał w stanie "plastelina" tylko pytanie ile wytrzyma i itp. ... -
napewno nie mozesz do GTi wstawić wału po szlifie bo bedziesz tego żałował, jeśli auto ma zostać z Tobą na dłuższy czas to tak jak pisze Toydols musi być utwardzony albo nominał.
http://www.bigduo.pl/index.php?rs=80&nf=8787&firma=NITREX%20HTC%20SP.%20Z%20O.O.
http://www.bodycote.com/pl-PL/contact-directory/europe/poland/czestochowa.aspx
-
napewno nie mozesz
do GTi wstawić wału po szlifie bo bedziesz tego żałował, jeśli auto ma zostać z Tobą
na dłuższy czas to tak jak pisze Toydols musi być utwardzony albo nominał.Ubek - nominał, szukałem 2 miesiące i nic ... kupiłem nominał od Plastka, niestety miał rdzę na jednym kanale olejowym i nierówność, dlatego stąd ten szlif ... też bym chciał go uniknąć, ale nie będę kupować kolejnego wału i jeszcze kolejnego i następnych panewek ... bo na same takie głupie zabawy co i tak nikt mi nie da gwarancji pójdzie mi 1000 zł ...
Pojeżdżę i popytam ogólnie w tym tygodniu co i jak i gdzie ... wał i tak jeszcze nie poszedł do szlifu bo czeka na panewki.
Co do auta - ma dożywocie, ale plan jest składać drugi silnik na pikabello jak $$ pozwoli. -
Czy ten wał ktoś Ci mierzył? Czy sam stwierdziłeś, że trzeba go szlifować? Bo to, że ma jakiś nalot rdzawy to nic nie znaczy.
-
wał mierzył zakład od którego go zakupiłem - 4motion z Warszawy i dostałem info że trzymał wszystkie parametry OK , lezał na magazynie 3lata
-
Czy ten wał ktoś Ci
mierzył? Czy sam stwierdziłeś, że trzeba go szlifować? Bo to, że ma jakiś nalot
rdzawy to nic nie znaczy.tak jak Plastek napisał, jak ja go oglądałem, to wszystko było z nim ok, oprócz minimalnego zadzioru na kanale olejowym ...
-
Jeśli jest wystający zadzior, to wcale nie trzeba go szlifować. Wystarczy spolerować zadzior. Daj do porządnego fachowca i będzie po problemie i bez szlifowania.
-
Jeśli jest
wystający zadzior, to wcale nie trzeba go szlifować. Wystarczy spolerować zadzior.
Daj do porządnego fachowca i będzie po problemie i bez szlifowania.tak też chyba zrobię, najwyżej panewki zamówię drugi raz, może nawet te z serii race jak da radę
-
Poszukuje w trybie pilnym wymiarów/oznaczeń/numeru części lub namiaru na sklep, w którym można kupić półksiężyc uszczelki pokrywy zaworów do GTi.
-
z tego co się orientuje jest nie dokupienia. Wklej stara na sylikon
-
można kupić - 16 zł w ASO, ale trzeba czekać na sprowadzenie, a potrzebuję na wczoraj
problem polega na tym, że nie mam starej - przez nieuwagę oddałem to z głowicą do szlifu i nie wróciło, dlatego prośba o numery czy wymiary - pojadę do sklepu z uszczelnieniami albo może uda się coś dobrać z innego auta
-
spróbuj w Motorex-ie z tego tematu i podwieszonego. mają najwięcej części ( przynajmniej mieli jak ja szukałem )
-
mogę Ci sprzedać za piwo swoją uzywana. Mam cała glowice na czesci