nie dziala wentylator i skacze temperatura
-
Witam mam maly problem z wentylatorem, poniewaz sie nie wlacza sprawdzalem na krotko i jest ok, a na desce w kabinie skacze temparatura, czasami jest ona do polowy a po chwili skacze na sama gore, nawet przy dodaniu gazu rosnie. W cabrio mialem przekaznik z taka gumowa oslona a w gtiku go nie mam. Jakies rady?
-
jesli chodzi o wskazówkę to objaw słabej masy dlatego wariuje
sprawdź czy po spięciu czujnika od załączania ( brązkowa wtyczka ) , wentylator się włączy .
Ewentualnie do sprawdzenia przekaźnik i bezpiecznik 30A na ścianie grodziowej po prawo
-
wlasnie tego przekaznika nie mam, wzialem z cabrio ale nie ma go gdzie podlaczyc bezpiecznik jest ok
-
Potwierdzam słowa plastkka, też miałem parę miesięcy temu problemy ze wskazówką.
Nie wskazywała odpowiednio, a w okolicy 3,5k rpm skakała jak oscyloskop
Pierwsze co sprawdziłem to masy w tych okolicach. Wydawały się ok, ale jak odkręciłem i przykręciłem to się naprawiło -
tez mialem problem z wentylatorem tylko ze mi sie gotował a wskazowka działała normalnie ale jak bylo obciążenie pod gore to momentalnie skakała.
problem byl w przekaźniku. sprawdzałem na krótko kręcił robiłem zworke na czujniku przeskakiwał przekaźnik ale nie kręcił wentyl
kupiłem drugi niby dobry ale tez nie chodziło wieć poszedłem na skróty
kupiłem dwa konektorki i zrobiłem na krótko zamiast przekaźnika i teraz w lato nigdy mi sie nie zagotował
a wlasnie doczytałem ze w gti nie masz tego przekaznika -
jesli chodzi o
wskazówkę to objaw słabej masy dlatego wariuje
sprawdź czy po
spięciu czujnika od załączania ( brązkowa wtyczka ) , wentylator się włączy .
Ewentualnie do
sprawdzenia przekaźnik i bezpiecznik 30A na ścianie grodziowej po prawota problem byl z masa zrobilem i juz nie skacze, spialem ten brazowy czujnik i nic sie nie chodzi wentylator, z tym bezpicznikiem i przekaznikiem to chodzi ci o ta puszke plastikowo obok kielichu??