Wymiana szyby tylnej Swift MK5 5d
-
Witam. Mam trochę nietypowy problem i liczę że któryś z forumowiczów wie coś więcej na ten temat niż ja. Chcę wymienić tylną szybę, bo stara nie grzeje prawie wcale (dwa paski tylko grzeją - reszta uszkodzona na takich długościach i w tylu miejscach, że nie ma jak jej naprawić) i jest problem - Szybę można dostać bez problemów, natomiast nie można kupić uszczelki, a jeśli już to w kosmicznej cenie:( Jedyne rozwiązanie to wybicie tylnej szyby (ostateczność) lub kupno używanej uszczelki. Może któryś z kolegów ma tylną klapę z wybitą szybą i uszczelką, lub wie czy pasowałaby uszczelka z wersji 3D? (JUSTY MK3 3d z wybitą tylną szybą stoi na pobliskim szrocie) Pozdrawiam
-
Jak malowałem auto i wyciągałęm szyby to to tylna uszczelka poszła do kosza. Wmontowali mi na uszczelce z 'metra'(uniwersalna) bez problemu. Mielki kilka rodzajów uniwersalnej i coś tam dobrali. Firma szklarska musi mieć coś takiego popytaj
-
Dzięki za konkretną odpowiedź - będę musiał po prostu poszukać innej firmy która zajmuje się wymianą szyb - na szczęście w Rybniku są chyba ze 3 takie firmy więc można próbować:)
-
Szyba wymieniona tydzień temu - znalazłem firmę która się tego podjęła i nawet udało im się zachować oryginalną uszczelkę. Szyba grzeje bardzo dobrze, choć kombinuję czy nie włożyć przekaźnika, żeby zwiększyć żywotność przełącznika. Temat uważam za zamknięty:)