[Mk IV 1.0] kilka kwestii i pytań
-
Z przodu przykręcasz, a z tyłu nakładasz na niego tłumik końcowy i skręcasz na obejmę.
Za 53 zł + wysyłka nie warto wycinać starego tłumika i rzeźbić, a robotę wykonasz sam na kanale
-
http://allegro.pl/listing/listing.php?description=1&order=p&string=swift+tlumik+srodkowy ta, a ktora wersje tlumika wybrac - 25.00, 26.03 itd. rozumiem ze jak nie trafie z odpowiednia to i tak bede musial skracac rure albo dospawac kawalek?
-
Właśnie wkręcik był
kompletnie luźny, a śruba prawie w ogóle.ja tam mam śrubę z nakrętką, dało to coś?
-
ja tam mam śrubę z
nakrętką, dało to coś?Wiesz ciężko stwierdzić.
Ostatnio pojeździłem dużo po dziurawych lub bardzo dziurawych drogach i wszystko trzeszczało w aucie... -
Wiesz ciężko
stwierdzić.
Ostatnio
pojeździłem dużo po dziurawych lub bardzo dziurawych drogach i wszystko trzeszczało
w aucie...ja już sporo plastików wyciszyłem w moim aucie, pewnie mógłbym pomóc z niektórymi
-
ja już sporo
plastików wyciszyłem w moim aucie, pewnie mógłbym pomóc z niektórymiTylko u mnie lubią trzeszczeć/piszczeć różne części w nieokreślonym momencie...
-
Tylko u mnie lubią
trzeszczeć/piszczeć różne części w nieokreślonym momencie...uniwersalny sposób to podklejanie plastików na stykach filcem delikatnym, klapa bagażnika też pewnie ma luz na zamku jak u mnie, masa jest tego
-
klapa bagażnika też pewnie ma
luz na zamku jak u mnieNie wydaje mi się, za to tłucze mi maska... Zresztą likaon może potwierdzić.
-
Nie wydaje mi się,
za to tłucze mi maska... Zresztą likaon może potwierdzić.Ktoś coś kiedyś na forum pisał, że zawiasy trzeba przyklepać czy coś takiego, pamiętam, że mi tak chyba radzili bo też mi waliła
-
Ktoś coś kiedyś na
forum pisał, że zawiasy trzeba przyklepać czy coś takiego, pamiętam, że mi tak chyba
radzili bo też mi waliłaNo to teraz jedyne co mi pozostaje to czekać na potwierdzenie Twoich słów przez kogoś mądrzejszego ode mnie.
-
No to teraz jedyne
co mi pozostaje to czekać na potwierdzenie Twoich słów przez kogoś mądrzejszego ode
mnie.usiądź w samochodzie i poproś kogoś niech Ci szarpie za zamkniętą klapę od bagażnika w górę i w dół, będziesz wiedział czy wali, a najprostszy sposób na całkowite zniwelowanie tych dźwięków to podklejenie taśmą np izolacyjną (owinąć), luzy znikają, tak samo zrobiłem z zaczepami oparć kanapy i jest super
edit:
a no i tak samo z wlewem paliwa, tam też wykryłem niepożądane dźwięki i taśma izolacyjna rozwiązała problem ;p -
Nie wydaje mi się,
za to tłucze mi maska... Zresztą likaon może potwierdzić.W moim strasznie trzeszczą drzwi kierowcy w okolicach zawiasów - ciężko to znieść powoli
-
a wystarczyło w klapie odkręcić delikatnie gumowe odbojniki
-
a wystarczyło w
klapie odkręcić delikatnie gumowe odbojnikino nie? z pewnością mniej niż pół minuty bez kombinowania
-
a wystarczyło w
klapie odkręcić delikatnie gumowe odbojnikiTylko mi klapa tłucze w okolicach zawiasów właśnie i odkręcanie odbojników nic nie da.
-
Tylko mi klapa
tłucze w okolicach zawiasów właśnie i odkręcanie odbojników nic nie da.zrób tak jak napisałem wyżej, daje gwarancję
-
zrób tak jak
napisałem wyżej, daje gwarancjęTylko co dokładnie mam niby owinąć?
Zawiasy klapy??? -
Tylko co dokładnie
mam niby owinąć?
Zawiasy klapy???Nawet przy zamykaniu mniej hałasuje, tylko trzeba obczyścić i dobrze naciągać, żeby się nie zdejmowała jak u mnie
-
Już pisałem, że to nie koło zamka mi hałasuje tylko koło zawiasów...
-
Już pisałem, że to
nie koło zamka mi hałasuje tylko koło zawiasów...sprawdziłeś podnosząc w górę i dół? a jak koło zawiasów to może zdejmij ten plastik z klapy i zobacz czy wszystkie silniczki od wycieraczki są dobrze dokręcone i nie ma luźnych śrub, u mnie teraz tam nic nie ma