Układ wydechowy [Swift GTi]
-
Witam. Buduje właśnie nowy kompletny wydech do swojego GTi'ka i chciałem się poradzić jaką maksymalną średnice rury mogę zastosować? Na redukcji 2-1 jest średnica 35 mm także tam już nie poszaleje na większą bo po prostu nie ma za bardzo wiecej miejsca na flanszy, ale pytanie jaką dalej dać średnice aby zachować odpowiednią kompresje spalin w układzie? Jakie macie sugestie lub jakie macie w swoich sportowych wózkach ;-)?
-
Redukcja 2na1 mocno dławi układ wydechowy,zrób nową redukcję.Dwururkę wydłuż o 15cm,średnicę daj taką samą jak wyjście w kolektorze,na wyjściu redukcji powinieneś mieć ok 2 cale i taką średnicę ciągnij do końca.Jeśli masz krótką skrzynię to końcowy przelotowy daj mniejszy o 5 mm na zwykłej skrzyni zmniejsz końcowy o 10 mm.
-
A co możecie powiedzieć o kolektorze z Australii 4-2-1 firmy np: Genie ?
Czy średnica do 50 mm wystarczy w zupełności do wolnossącego GTi ? -
A co możecie
powiedzieć o kolektorze z Australii 4-2-1 firmy np: Genie ?
Czy średnica do 50
mm wystarczy w zupełności do wolnossącego GTi ?Mam, działa. 50mm jest optymalne w wolnossącym lekko dłubniętym GTI
-
Jak tam koledzy rajdowcy, ścigacie się jeszcze trochę?
Monstergarage32 też dawno nie zaglądał
-
Jak tam koledzy
rajdowcy, ścigacie się jeszcze trochę?
Monstergarage32 też
dawno nie zaglądałJa docieram silnik, na razie mam zrobione 300km więc jeszcze trochę mało żeby go męczyć na zawodach... Może coś w czerwcu pojadę
Monstergarage32 śmiga regularnie i wygrywa wszystko co się da wygrać -
Ja docieram silnik,
na razie mam zrobione 300km więc jeszcze trochę mało żeby go męczyć na zawodach...
Może coś w czerwcu pojadę
Monstergarage32
śmiga regularnie i wygrywa wszystko co się da wygraćWidocznie nie ma czasu na forum - czasem jakieś filmiki wrzucał