Elektryka, problem
-
Witajcie
Elektryka została poskładana do kupy, wszystko było podłączone, silnik odpalał, tylko na krótko!
Po złożeniu i podłączeniu wszystkiego, tak jak byc powinno (od kluczyka)Silnik odpala, a zaraz gaśnie i juz odpalic nie chce... kontrolki się palą, rozrusznik kręci, ale silnik już nie odpala. nie słychac pompy, nie ma iskry i nie ma wtrysku. Nie wiem co jest. Podejrzenia padają na komputer.
Proszę o pomoc
Pozdrawiam -
powiedz co było ruszane? Sprawdź przekaźniki w puszcze , głowne bezpieczniki te po 60A itp.
Nie wiem po co ruszana była tam elektryka. Przecież wiązka silnikowa jest łączona przy kielichu w jednym miejscu i właśnie przez nia idą kabelki do przekazników od pompy i wtrysku + układ zapłonowy
-
Generalnie ja tego nie robiłem.
Zmieniałem bude, i nastąpiły komplikacje... czegoś brakowało, coś nie pasowało...
I wszystko trzeba było od podstaw robic, do tego osoba, która to robiła to też nie jest jakiś mega fachowiec, ale temat ogarnia choc Swifta nigdy nie robił.... -
bo elektryka cała musi być od GTi , wiązka silnikowa i cała reszta również
-
To napewno było
Tylko, że zrobił się straszny syf, nie zadbaliśmy o to, brakowało przez to pojedyńczych kabli, dodatkowo nie wiem może jakaś różnica jest między Mk2 a Mk3... zmieniałem bude z Mk2 na Mk3, silnik, konsola ogółem wszystko wjechało od Mk2, goła buda jest od Mk3.