[GTi] Gdzie wpiąć czujnik ciśnienia paliwa?
-
tak masz racje nie doczytałem
z drugiej strony 3 stówy na średnio potrzebny gadżet, ja ci tam do kieszeni nie zaglądam tylko tak sobie myślę
-
tak masz racje nie
doczytałem
z drugiej strony 3
stówy na średnio potrzebny gadżet, ja ci tam do kieszeni nie zaglądam tylko tak
sobie myślęBo ja wiem czy czujnik ciśnienia paliwa w silniku mającym 100 koni z litra to średnio potrzebny gadżet?? To samo teoretycznie można powiedzieć o czujniku temperatury i ciśnienia oleju... Ja uważam je za bardzo potrzebne - dopóki olej nie rozgrzeje się do okł 60 stopni silnik traktuję dość delikatnie...
-
uważam ze akurat temp oleju to jest to! i warto to mieć w każdym normalnym aucie powinno to być.
-
Bo ja wiem czy
czujnik ciśnienia paliwa w silniku mającym 100 koni z litra to średnio potrzebny
gadżet??Srednio potrzebny, bo podczas jazdy nie wychwycisz spadku o 0,1bar cisnienia paliwa a takie cos sie moze zdarzyc jak pompa zacznie sie konczyc albo filtr zapcha - nie ma kiedy patrzec, do tego zeby miec miarodajny odczyt trzeba porownywac do cisnienia w kolektorze ssacym...
Jak chcesz zeby mialo rece i nogi to kup AFR szerokopasmowy. -
Jak chcesz zeby mialo rece i nogi to kup AFR szerokopasmowy.
Tylko ile taka sonda szerokopasmowa bedzie kosztować?
-
Myślę ze nieopłacalne, do 106 całe AFR 700zł
-
Mając ecumastera zdecydowanie wolałbym mieć AFR. Znajac wartości można sobie korygować mapy. A jak z ciśnieniem bedzie coś nie tak to od razu da sie to wyłapać.
-
Mając ecumastera
zdecydowanie wolałbym mieć AFR. Znajac wartości można sobie korygować mapy. A jak z
ciśnieniem bedzie coś nie tak to od razu da sie to wyłapać.No ja własnie teraz nie wiem czy to coś z ciśnieniem czy jak ja obstawiam raczej z zapłonem a bez hamowni ciężko sprawdzić ciśnienie paliwa pod obciążeniem - dlatego jutro mi kurier dostarczy taki wskaźnik - zamiast woltomierza zamontuję (kilka razy alternator mi padł i się wkurzyłem )
-
No ja własnie teraz
nie wiem czy to coś z ciśnieniem czy jak ja obstawiam raczej z zapłonem a bez
hamowni ciężko sprawdzić ciśnienie paliwa pod obciążeniem - dlatego jutro mi kurier
dostarczy taki wskaźnik - zamiast woltomierza zamontuję (kilka razy alternator mi
padł i się wkurzyłem )Taki wskaznik mozna zmontowac za niecale 100zl i go uzywac tylko gdy potrzeba. I tak zeby to odczytac musisz znac jeszcze cisnienie w kolektorze wiec druga osoba potrzebna.
Na codzien nie przydatne, do sprawdzenia oczywiscie ma sens. -
Taki wskaznik mozna
zmontowac za niecale 100zl i go uzywac tylko gdy potrzeba. I tak zeby to odczytac
musisz znac jeszcze cisnienie w kolektorze wiec druga osoba potrzebna.
Na codzien nie
przydatne, do sprawdzenia oczywiscie ma sens.Czujnik i wskaźnik ciśnienia paliwa dziś dotarł - jeszcze muszę zamówić trójnik ten do montażu czujnika i to wszystko zamontować - przy okazji wymieniając główną wiązkę elektryczna do ECU.
-
Ale na co wymienisz? Na kolejna 20-letnia, ktora przy wymianie sie moze jeszcze polamac?
Radze zrobic wszystko od nowa - bedzie duzo roboty, ale spokoj raczej z kabelkami gwarantowany. -
Paanie, dałbyś mi na dzień to nówkę sztukę w silikonowych przewodach bym zrobił, bo mam ich sporo
-
Paanie, dałbyś mi
na dzień to nówkę sztukę w silikonowych przewodach bym zrobił, bo mam ich sporoA jakis wybor kolorow masz?
-
Czerwony, szary, niebieski, 1.5 mm grubości, przewód, nie drut
-
No to troche malo zeby to mialo rece i nogi