Swift mk 3 1.3 90 km? I małe problemy...
-
Sprawdzałem, poprzedni właściciel założył blokadę na 170 km/h.
-
dziwne to wszystko jakieś ...
na pewno było grzebane ,będziesz miał teraz nie lada problem z ogarnięciem silnika, bo nie wiadomo gdzie co i jak -
nie wiem czemu... ale ja bym nie wierzył poprzedniemu właścicielowi... Nie wiem czy to auto można w ogóle wyposażyć w blokadę prędkości Silniki posiadają odcinkę obrotów. Znajduje się ona w granicach 7000 +/- 200 obrotów dla Twojego silnika.
Zacznij od zdjęć i dokładnego opisu, bo nie potrafię w te MODY uwierzyć.
-
Jasne, też podchodzę z wielkim dystansem do tego co ktoś tam sobie gada, wiadomo jak to jest ze sprzedającymi (nie wszystkimi, oczywiście!). Zdjęcia podeślę później, bo na razie nie mam aparatu - ale na prawdę wygląda to po prostu jak G13BA.
Cieszę się niezmiernie z odzewu jaki tu dostałem, bo wydawało mi się, że w Polsce temat Swifta jest nieco martwy. Już zdążyłem się zakochać w tym autku i mam nadzieje zostać z nim na dłużej
Powiedzcie jeszcze, czy jest jakaś metoda naprawy 'mało precyzyjnej' skrzyni biegów? Czuć po prostu, że biegi nie wchodzą dokładnie tak, jak trzeba, tylko są 'latają' nieco na boki. W innym samochodzie to była kwestia wymiany jakiegoś wyrobionego plastiku, a jak to jest w Suzuki?
-
jezeli masz luzy na drazku zmiany biegów to nie jest to piekne tu plastik sie nie wyrabia a takie fajne tulejki, które dostac jest ciezko, a jak sa (ASO) to kosztuja fortune. wtedy lepiej nie dowalonych uzywek szukac. ale wpierw musial bys sprawdzic czy to ona sa przyczyna
-
A jak się do tego dobrać? Jeżeli to jakiekolwiek tulejki, to można to zawsze dotoczyć.
-
wg mnie dotaczanie odpada. tak się dobrać że jedna osoba siedzi w aucie, merda sobie drązkiem zmiany biegów, a druga osoba siedz pod autem i sprawdza jakie duze są luzy
-
Dlaczego dotaczanie odpada? I co trzeba rozkręcić, żeby to widzieć?
-
wchodzisz pod auto i widzisz miejsca obrotowe drążka zmiany biegów.
-
takie fajne tulejki, które dostac jest ciezko
Civic IV/V/VI, tico, baleno... Wystarczy poszukać. Ja mam tulejki z balona, z tico część pasuje, tak samo jak z civica. To, czego się nie dostanie, to dorobi się z teflonu
http://allegro.pl/pret-walek-teflon-ptfe-fi-30-x-1000-mm-i3098491852.html Z tego machnie się z 10 kompletów, później można opylić -
no i problem rozwiązany
ja tam się tym nie interesowałem bo mam na linki skrzynię biegów