swift mk4 '99 1.0, 4 drzwiowy poj. zbiornika paliwa
-
Czy tylko mi te wyniki spalania wydają się niewiarygodne? Jest tu jeszcze ktoś z 1.3 aby potwierdzić/ zaprzeczyć?
Ech, ciekawi mnie ile mój beny łyka... Nigdy do pełna zalane nie miałem -
też tak robioe,
tyle, że nie nad E a nad F - full i w mieście mogę liczyć na 650km dynamicznej
jazdy, na trasie nawet 1000km i w trybie mieszanym coś pomiędzy tymi wartościamiChcesz powiedzieć, że masz ponad 40 litrowy zbiornik i spalanie w trasie poniżej 4L/100km?
-
Chcesz powiedzieć,
że masz ponad 40 litrowy zbiornik i spalanie w trasie poniżej 4L/100km?Wiem, że było zalane pod korek, licznik przekręcił się, czyli 1000km i wtedy przestałem już czuć gaz pod nogą, czyli wyjezdzilem caly zbiornik, natomiast w miescie nie musicie wierzyć, ja z silnikiem 1.3 mam takie wyniki jeżdżąc często po 120km/h i często od swiateł do świateł, aha no i bardzo mało hamuje silnikiem, tylko z 5 biegu. Nie sądzę też, żeby z moim licznikiem było coś nie tak, mówie jak jest, nie musze nic wymyślać, bo po co
-
konkretnie do
środka EA co ja innego napisałem?!
-
Czy tylko mi te
wyniki spalania wydają się niewiarygodne? Jest tu jeszcze ktoś z 1.3 aby
potwierdzić/ zaprzeczyć?Coś czuję, że w przypadku rav52v trzeba wziąć poprawkę na rozmiar opon od czapy pewnie...
-
Coś czuję, że w
przypadku rav52v trzeba wziąć poprawkę na rozmiar opon od czapy pewnie...jak jadę 100km/h to pokazuje 105, takze nie ten kierunek, bo oznaczałoby to jedynie wiecej przejechanych km wg licznika ;>
A kółka cieniutkie, malutkie, leciutkie
-
A co ja innego
napisałem?!tyle ze napisales niepewnie, ogarnij się
-
Wiem, że było
zalane pod korek, licznik przekręcił się, czyli 1000km i wtedy przestałem już czuć
gaz pod nogąmoże nie wyzerowałeś po zatankowaniu
-
jak jadę 100km/h to
pokazuje 105, takze nie ten kierunek, bo oznaczałoby to jedynie wiecej
przejechanych km wg licznikaJak na mój gust to właśnie sam sobie odpowiedziałeś...
-
Jak na mój gust to
właśnie sam sobie odpowiedziałeś...a gdzie pytanie? : D
-
może nie
wyzerowałeś po zatankowaniuzawsze zeruje, km było dokladnie tyle, że z auchan na modlińskiej pojechałem na początek helu, w miedzyczasie dwa razy wybralem sie na koniec helu i z powrotem, wracając do waw, na wysokości nowego dworu mazowieckiego musialem juz zatankować
-
Ja to widze tak: Albo jechales caly czas 50 km/h na 5 biegu albo masz jedno z najbardziej ekonomicznych aut na świecie, bo do 4 l/100 to nawet dieslem od VW ciężko zejść
-
Ja to widze tak:
Albo jechales caly czas 50 km/h na 5 biegu albo masz jedno z najbardziej
ekonomicznych aut na świecie, bo do 4 l/100 to nawet dieslem od VW ciężko zejść50km/h na 5 biegu nie jest ekonimiczne xd
najbardziej ekonomiczna prędkośc przy orginalnej skrzyni w moim przypadku 1,3 - długa - to 90km/h, natomiast przy krótkej skrzyni z gti podejrzewm, że 80km/h, bo wtedy obroty są 2200-2300 - tak też jechałem, poza tym robilem kilka testów jadąc do dziewczyny na fajnych trasach, odcinki po 70km robiłem za 3,2l benzyny, co daje 4,2l/100km i jest super wynikiem, trasa nad morzem jest równie dobra i da rade zejść do takiego wyniku, choć sam producent wskazuje spalanie 4,7l przy prędkości 90km/h i 6,3l przy 120km/h - niejednokrotnie łamałem już tą dolną granicę -
Ten silnik żywi sie powietrzem ???
a tak a innej paki , musiałeś nieźle denerwować tirowców jadąc 80-90 -
Ten silnik żywi sie
powietrzem ???
a tak a innej paki
, musiałeś nieźle denerwować tirowców jadąc 80-90a skąd, z Waw są dwie drogi takie główne nad morze, jedna - od początku trasą: częściowo płatna, druga krajowa, która jest w remontach, w 70% jednopasmowa, gdzie nikt nie jedzie szybciej niż te 90 (chyba ze sie komuś bardzo spieszy, to juz jego problem), także tiry mnie nie wyprzedzały, ba połowe drogi jechałem za jednym z DPD
-
Mimo wszystko myślę
że to za dużo... LPG by Ci wychodziło 15,5L zakładając 30% wyższe spalanie, mi na
krótkich odcinkach więcej jak 10,7 nie wyszło (a to i tak dużo). Wiadomo, silnik mam
mniejszy, ale 5L różnicy między nimi trochę mi nie pasuje .Ale 1.6 miota swiftem jak szatan
-
Dokładnie tyle,
wczoraj tankowałem, wynik tylko i wyłącznie po mieście (nocą głównie oczywiście)
650km - 38l, 1000km to jak jechałem nad morze z dziewczyną.
Mam już bardzo
ogarniętą granicę między dynamiczną jazdą, a ekonomiczną jazdą a i z autem pod
względem spalania wszystko bardzo okTo już Pegotem nie jeździsz? Czyżby się popsuł?
-
Czy tylko mi te
wyniki spalania wydają się niewiarygodne? Jest tu jeszcze ktoś z 1.3 aby
potwierdzić/ zaprzeczyć?
Ech, ciekawi mnie
ile mój beny łyka... Nigdy do pełna zalane nie miałemW 2009 roku jak jechałem do Karpacza i z powrotem to wyszło mi 4,9 l/100 km na dystansie 1300 km (wyjazd + trochę zwiedzania).
Auto było załadowane 2 osobami dorosłymi, 2 dzieci i reszta auta upchana na maksa (łóżeczka turystyczne, spacerówka, foteliki, masa ubrań dla dzieciaków.
Jak rok później jechałem do Zakopanego z takim samym obciążeniem to spalił już 5,8 l/100...
Ale całą drogę powrotną jechałem w dużym deszczu - koleiny na trasie wypełnione wodą, miał sporo ciężej + mega korek w Krakowie
Dla mnie spalanie poniżej tej wartości jest nierealne, szczególnie jeśli Rav ma silnik do wymiany - chyba, że ten brakujący litr paliwa nadrabia olejem
-
50km/h na 5 biegu
nie jest ekonimiczne xd
najbardziej
ekonomiczna prędkośc przy orginalnej skrzyni w moim przypadku 1,3 - długa - to
90km/h, natomiast przy krótkej skrzyni z gti podejrzewm, że 80km/h, bo wtedy obroty
są 2200-2300 - tak też jechałem, poza tym robilem kilka testów jadąc do dziewczyny
na fajnych trasach, odcinki po 70km robiłem za 3,2l benzyny, co daje 4,2l/100km i
jest super wynikiem, trasa nad morzem jest równie dobra i da rade zejść do takiego
wyniku, choć sam producent wskazuje spalanie 4,7l przy prędkości 90km/h i 6,3l przy
120km/h - niejednokrotnie łamałem już tą dolną granicęSzkoda takiego silnika oszczędnego wymieniać, nawet już zmęczonego życiem, bo następny będzie na pewno bardziej żarłoczny
-
benzynę olejem nadrabia zeby było co konsumować i jechać dalej...