Turbo w Swifcie GTI, łopatologicznie :-)
-
No dobrze, ale
teraz teoretyzujemy bardzo. Czy naprawdę tak ciężko napisać komuś kto to zrobił, że
ma turbinę taką i taką, komputer taki i taki, intercooler z takiego auta, zestroił
mu to janek kowalski i fajnie to chodzi itd itd. W USA jest bardzo dużo kitów
wszelkiego rodzaju do wszystkiego. Amerykanie to lud prosty, ale potrafią sobie
życie ułatwić. A u nas się narobiło magistrów i docentów wszelakiej maści i tylko
pod górkę :-)Proponuje sie zapoznac z tymi kitami wpierw a pozniej oceniac - jak cos takiego kupisz, to w wiekszosci przypadkow bez majzla i mlota nie bedzie kitem pasujacym. Elektronika tez jest zajebista... tzn jak jest gaznik to jeszcze, ale cos z pradem to sie juz schody zaczynaja.
Co do pytan: żema turbinę taką i taką, komputer taki i taki, intercooler z takiego auta, zestroił
mu to janek kowalskTo:
Turbine daj taka jaka potrzebujesz (pisalem gdzies wyzej ze musisz wiedziec co chcesz).
Komputer daj taki jak potrzebujesz (pisalem ze musisz wiedziec co chcesz i jak bedziesz auto uzytkowal - bez tego glupio wybierac cos)
Intercooler... nie bede sie powtarzal, ale dodam ze nie musi byc jako tako z auta "jakiegos".
Zestroil to... no ten co umie komputer ktory wybrales, ale jak chcesz turbo, to kup cos na szrocie i wloz do bagaznika - bedziesz mial turbo w swifcieZabierasz sie od dupy strony tak prawde mowiac, bo Twoje dylematy ktore wymieniles, to akurat najmniejszy problem z tych jakie Cie czekaja.
Podejdz do tematu powaznie, a dostaniesz powazne odpowiedzi (taka mam nadzieje ;)) -
No dobrze, ale
teraz teoretyzujemy bardzo. Czy naprawdę tak ciężko napisać komuś kto to zrobił, że
ma turbinę taką i taką, komputer taki i taki, intercooler z takiego auta, zestroił
mu to janek kowalski i fajnie to chodzi itd itd. W USA jest bardzo dużo kitów
wszelkiego rodzaju do wszystkiego. Amerykanie to lud prosty, ale potrafią sobie
życie ułatwić. A u nas się narobiło magistrów i docentów wszelakiej maści i tylko
pod górkę :-)Napisz kolego prywatną wiadomość do kolegi o nicku Punkers, to coś Ci może o swoim Swifcie turbo napisze
-
o i o taką odpowiedź mi chodziło :-) a kolega Colin niech trzyma dalej w sekrecie swoje magiczne informacje na temat turbo :-)
-
tylko ze nie punkers montowal tam to turbo tylko inna znana osoba
-
tak ciezko wejsc na teamswift czy redlineGti nie rozumiem
-
you must know english or know where to click to translate it to polish
-
o i o taką
odpowiedź mi chodziło :-) a kolega Colin niech trzyma dalej w sekrecie swoje
magiczne informacje na temat turbo :-)Od jakichs 8 lat kazdy, kto zadal jakies sensowne pytanie (i nie twierdzil ze sie mu nalezy) dostal odpowiedz.
Poza tym jak juz pisalem z takim podejsciem nic z tego nie wyjdzie - utopisz kase, auto nie bedzie jezdzic itp, itd. Mowie to na podstawie swoich wlasnych doswiadczen i pisze to co pisze tylko po to abys ominal te problemy jakie ja napotkalem. Ale jak chcesz to przeskoczyc to spoko, skonczysz jak wiekszosc zabierajacych sie za turbo - bedziesz zalowal.
-
tylko ze nie
punkers montowal tam to turbo tylko inna znana osobaAle mu wypisze jakie graty tam siedzą i może da jakieś zdjęcia
-
Ale mu wypisze
jakie graty tam siedzą i może da jakieś zdjęciaPod warunkiem, że poskładał go już do kupy.
-
Popieram Colina - ja kiedyś liczyłem sobie turbinkę, ba nawet na stronie jednego z producentów był cały how to ... czyli co wybrać do tego co oczekujesz, da się osiągnąć, oraz będzie optymalne a nie z nie wiadomo skąd wzięte
Nie mniej jednak bardziej ciekaw jestem ile da się wycisnąć z kompresora -
Pod warunkiem, że
poskładał go już do kupy.Poskładał nie poskładał, ale wie jakie graty tam siedzą i jak to jeździło
A może da namiary na poprzedniego właściciela, który miał sesję tego auta w magazynie "GT"
P.S. Dajcie chłopakowi spróbować - zrobi nie zrobi jego sprawa
-
No właśnie dajcie chłopakowi spróbować :-) Dzięki Adamo :-) jak mi nie wyjdzie to nic się nie stanie
-
No właśnie dajcie
chłopakowi spróbować :-) Dzięki Adamo :-) jak mi nie wyjdzie to nic się nie stanieStanie sie - poplyniesz kilka tysiakow w plecy. Z takim podejsciem lepiej to przepic niz jak ta kasa ma sie wysypac spod maski po chwili jazdy.
Na prawde zabranie sie do tego porzadnie nie boli, nie kosztuje wiecej ( zwykle nawet mniej jak popelnisz mniej bledow) i duza szansa jest ze bedzie dluzej jezdzilo - chyba o to kazdemu w sumie chodzi. -
Stanie sie -
poplyniesz kilka tysiakow w plecy. Z takim podejsciem lepiej to przepic niz jak ta
kasa ma sie wysypac spod maski po chwili jazdy.
Na prawde zabranie
sie do tego porzadnie nie boli, nie kosztuje wiecej ( zwykle nawet mniej jak
popelnisz mniej bledow) i duza szansa jest ze bedzie dluzej jezdzilo - chyba o to
kazdemu w sumie chodzi.Nie kumam za bardzo jednej rzeczy nie możecie koledze powiedzieć jaka turbina będzie najlepsza do tego soft trubo, jaki intercooler itp? To jakoś uwłacza waszej godności czy coś?
-
Też już to pisałem. Ale lepiej pisać ile to strat będzie i jak się nie zabierze za to z głową. Masakra!
-
Witam, w szybkim
skrócie, stałem się posiadaczem Swifta GTI, autko generalnie bardzo fajne, ale jako,
że troszkę mi jednak brakuje mocy myślę nad założeniem turbo. Teraz prośba do was
Panowie, o kilka podpowiedzi co i jak zrobić, żeby nie eksperymentować miesiącami,
tylko to zrobić porządnie. Silnik po remoncie. Nie chciałbym go zakuwać, raczej soft
turbo. Zaplecze warsztatowe posiadam. Pozdrawiam :-)Jaki kolega posiada budżet? albo jakie chce na ten pomysł przeznaczyć? To pomoże odpowiedzieć szybko na zadane pytania lub jeszcze szybciej zakończy cały wątek.
-
Turbinka wiadomo najmniejsza jakaś , bo potworem 1.3 nie jest , najszybciej bedzie jak podejrzysz sobie w innym aucie jak zamontowane jest turbo i łopatologicznie przeniesiesz na papier i stworzysz projekt , jak tego nie potrafisz , to nie zabieraj sie za turbo
-
Nie kumam za bardzo
jednej rzeczy nie możecie koledze powiedzieć jaka turbina będzie najlepsza do tego
soft trubo, jaki intercooler itp? To jakoś uwłacza waszej godności czy coś?No tak na szybko to moge podac 10 modeli i kazdy bedzie do innych zastosowan najlepszy - nie wiem do jakich wiec po co mieszac? Chlop dalej nie wie czego chce, albo sie boi powiedziec. Na obecna chwile i te wymagania jakie byly podane jak chce miec turbo w swifcie to allegro, kup najtansze i wloz do bagaznika - czy tak trudno powiedziec co sie chce zeby dostac DOBRA odpowiedz?
-
Turbinka wiadomo
najmniejsza jakaś , bo potworem 1.3 nie jest , najszybciej bedzie jak podejrzysz
sobie w innym aucie jak zamontowane jest turbo i łopatologicznie przeniesiesz na
papier i stworzysz projekt , jak tego nie potrafisz , to nie zabieraj sie za turboNie jak najmniejsza, bo po pierwsze mozna dac za mala: zalezy co chce uzyskac, ale nawet do swifta mozna kupic cos na pewno za malego.
Po drugie samo turbo to jest pikus - trzeba calosc w miare dobrac, zeby nie bylo elementu ktory psuje caloksztalt. -
Nie kumam za bardzo
jednej rzeczy nie możecie koledze powiedzieć jaka turbina będzie najlepsza do tego
soft trubo, jaki intercooler itp? To jakoś uwłacza waszej godności czy coś?Dokładnie mam takie same wrażenie...
Jak on ma się za to zabrać porządnie, skoro nawet nie chcecie mu wypisać jakie te graty do uturbienia byłyby wg Was najlepsze?