[SS 1.6 16v] Swift nie odpala na benzynie - sugestie
-
tylko że dziwi mnie to że normalnie paliwo daje. nie daje podczas rozruchu. muszę jeszcze sprawdzić kilka rzeczy
-
Trzeba może sprawdzic dokładniej stacyjke.Stare potrafią sie tak wyrobic ze po przekręceniu w pozycje rozruch ginie prąd. Silnik kreci .. ale prądu np na zegarach a co najważniejsze na kompa i zapłon brak.
-
zapłon jest, ponieważ wlewając paliwa do kolektora, mieli i próbuje odpalić.
-
No właśnie dobry trop z tą stacyjką , znajomek miał taki przypadek w astrze f
-
sprawa się prawdopodobnie wyjaśniła już. uwalona pompa, ale jej część elektryczna.
Fajnie było gdyby ktoś potwierdził to u siebie ze ma inaczej. A zatem.
Poszedłem podłączyć pompę na krótko do akumulatora. i wygląda to tak.
pompa po podłączeniu do akumulatora słuchać że pracuje i nawet paliwo powraca bo słychać bulgotanie w zbiorniku, ale... po podłączeniu jedynie plusa do pompy, ona pracuje. masy nie muszę w ogole podłączać. omomierzem sprawdziłem to pomiędzy + i - pompy mam 1.5Ohm. i + i - pompy ma przejście na masę auta (a wtyczka jest odłączona). czy ktoś może potwierdzić jak to jest u niego ?
-
Chyba, że jakimś cudem masa przebija przez bak i do pompy, w co raczej wierzyć mi się nie chce
Jutro jak nie zapomnę to sprawdzę u siebie jak to jest.
-
napisz to z jakąś legendą co to jest i+ii ogólne objaśnienie co gdzie wtykasz i z czym ,co trzeba rozkręcić żeby tego dokonać, jak znajde chwile w sobote to pomoge
-
a to nie jest tak że zbiornik jest na stałe umasowiony przez któryś przewód ?
-
a to nie jest tak
że zbiornik jest na stałe umasowiony przez któryś przewód ?Jak odepniesz wtyczkę pompy, to nie powinien być.
-
i = spójnik w zdaniu
- = zasilanie (różowy kabel pompy)
- = zasilanie (czarny kabel pompy)
zdjąć dolny element kanapy (czesto przykręcona niestety)
miernikiem sprawdzić rezystancję pomiędzy + i - na wtyczce pompy (wtyczka rozłączona) oraz czy jest przejście pomiędzy + oraz - na masę auta (jakakolwiek śruba)
-
tam nie powinno być zadnej masy... pomysl sobie ze masa niestyka i ci w baku iskrzy
-
zdjąć dolny element
kanapy (czesto przykręcona niestety)Ja mam odkręconą, więc moment jest
tam nie powinno być zadnej masy... pomysl sobie ze masa niestyka i ci w baku iskrzy
byłoby turbo hehehe
miernikiem sprawdzić rezystancję pomiędzy + i - na wtyczce pompy (wtyczka rozłączona) oraz czy jest przejście pomiędzy + oraz - na masę auta (jakakolwiek śruba)
Jutro Ci to sprawdzę wszystko
-
w baku morze sobie iskrzyć , nic sie nie zapali , sam kiedyś rzucałem zapałki do baku w motorynce , koledzy spieprzali gdzie pieprz rośnie , a tu nic
-
to nie benzyna jest niebezpieczna a opary benzyny
-
U mnie również pompa działa na samym plusie, przejście + i - na mase po odłączeniu wtyczki.
Spróbuj zamontować może zarówkę do plusa we wtyczce pompy, jak będziesz kręcił zobaczysz czy jest w ogóle napięcie w momencie rozruchu. Choć najlepiej byłoby multimetrem.
-
multimetr nie pokaże ci natężenia prądu , może być tak że multimetr pokaże jakieś napiecie , a pod obciążeniem pompy może zanikać napięcie , wtedy być może uwalony jest któryś styk albo kabel
-
Zależy jaki, ale może pokazać.
U mnie trzeba przełączyć w konkterny tryb, przełożyć kable i włączyć go w obwód. -
i jak tam manuelu idzie diagnoza ?
-
dupa ... walczę. muszę wziąć jakiś drugi aku na podmiankę czy coś... bo jak nie chciał tak nie chce odpalić juz mnie cholera bierze. ale w weekend na spokojnie rozbiorę wszystko
-
ciekawe co w trawie piszczy
pewnie coś sie poluzowało w kablach