Suzuki Swift mk4 '99 1.0 zbyt wczesna odcinka
-
Witam, szukam szukam i nic konkretnego nie umie znalezc. Problem dotyczy zbyt wczesnej odcinki. Wyczytalem i widzialem u kumpla, ze SS 1.0 powinien sie krecic do 7000+, gdy moj przy ok 5500 juz odcina. Ma ktos jakie kolwiek pojecie na ten temat? Moze ktos mial taki problem? Prosze o pomoc, pozdrawiam.
-
7000 to nie za duzo??
-
Nie, w moim 1.0 jest tak samo - 7000
-
na kazdym biegu tak sam czy im wyzszy tym nizej ?
-
Więcej jak 3 biegi 1.0 nie sprawdzę jadąc...
-
A przypadkiem nie jest tak, ze jak bedziesz mial licznik z 4cyl silnika, to obrotomierz nie pokaze mniej? Moze w tym jest problem
Napisz jakie predkosci odiagasz na poszczegolnych biegach (1,2 ew 3 starczy), to moze troche wyjasnic. -
na kazdym biegu tak
sam czy im wyzszy tym nizej ?Nie zwracalem uwagi bo nie krecilem go jeszcze na kazdym do konca. Ale sprawdzalem to na luzie
-
To co Cię obchodzi odcinka na luzie?
Posprawdzaj jak koledzy pisali i wtedy da się coś wywnioskować. -
A przypadkiem nie
jest tak, ze jak bedziesz mial licznik z 4cyl silnika, to obrotomierz nie pokaze
mniej? Moze w tym jest problem
Napisz jakie
predkosci odiagasz na poszczegolnych biegach (1,2 ew 3 starczy), to moze troche
wyjasnic.Licznik mam wlasnie troszke inny niż te czarne fabryczne. Gdy kupilem SS taki juz byl.
Wyglada on tak
a predkosc na 1,2,3 sprawdze na dniach i dam znac. A jaka w ogole powinna byc?
-
Licznik mam wlasnie
troszke inny niż te czarne fabryczne. Gdy kupilem SS taki juz byl.
Wyglada on tak
Nie wygląda na jakiś bardzo inny chyba, że rzeczywiście jest z 4-cylindrówki.
a predkosc na 1,2,3
sprawdze na dniach i dam znac. A jaka w ogole powinna byc?Dokładnie nie wiem, bo sam nigdy swojego jeszcze do odcinki nie pociągnąłem, ale na pewno:
1 - >40 km/h
2 - >75 km/h
3 - >105 km/hJa osiągałem takie prędkości i odcinki nie było...
-
zrob kilka punktów pomiarowych. może masz zle założone wskazówki lub coś zskopane z licznikiem jak pisał colin. bo tablice są wymieniane.
-
Dzisiaj sprawdziłem, jedynka, dwójka i trójka odcina przy 7200, Swift 1.0 1994r
-
Dzisiaj
sprawdziłem, jedynka, dwójka i trójka odcina przy 7200, Swift 1.0 1994ra moglbys podac predkosci jakie osiagnales na tych biegach?
-
ja to bym chciał żeby ktoś wkleił tabele przełożeń poszczególnych skrzyń biegów. bo była kiedyś na stronie klubowej ale zapomniałem sobie spisać za wczasu.
-
-
Umiałbyś opisać prędkości max każdego biegu na poszczególnych skrzyniach?
-
Umiałbyś opisać
prędkości max każdego biegu na poszczególnych skrzyniach?To by było ciekawe.
-
zrob kilka punktów
pomiarowych. może masz zle założone wskazówki lub coś zskopane z licznikiem jak
pisał colin. bo tablice są wymieniane.To są oryginalne zegary, montowane na Węgry. Kolega Nanbu takie miał.
Jedyny problem może być taki, że to może być wersja z 4-cylindrówki i przekłamują w dół z obrotami.
Jak coś to je odkupię za flaszkę
-
To są oryginalne
zegary, montowane na Węgry.Fajne!
-
Fajne!
Na Allegro nie do dostania
W mk4/mk5 były dostępne, Nanbu miał takie w 1.0 (a może jeszcze ma, dawno się nie udzielał)