Myślał ktoś kiedyś o modyfikacji reflektorów? ; >
-
Cóż, prawda jest
taka że wsadzisz cokolwiek inne niż seryjna żarówka to będzie oślepiać.Jakakolwiek by to nie była żarówka nie będzie oślepiać jak super hiper turbo kszenon z allegro
-
Nie mam setek, ale
niestety silniczki reflektorów mi padły, więc i tak nie opuszczę...Ja za to testowalem wczoraj przy -15 el podnoszenie swiatel i el regulacji szyb i wszystko sprawne
-
Cóż, prawda jest
taka że wsadzisz cokolwiek inne niż seryjna żarówka to będzie oślepiać.Wystarczy dobrze wyregulować wysokość świecenia, to czy zarowka świeci na biało czy na różowo to nie ma znaczenia wtedy . . .
-
No to niech ktoś Tobie szarpnie z ksenonu po ślepiach
Wystarczy że cię bujnie i już świecisz po oczach. -
Wystarczy dobrze
wyregulować wysokość świecenia, to czy zarowka świeci na biało czy na różowo to nie
ma znaczenia wtedy . . .Skoro nie trafia do Ciebie argument o oślepianiu i usilnie twierdzisz, że tak nie jest to miej wypadek z kimś ogarniętym, wystarczy, że powie policjantowi, że masz swoje super xenony i go oślepiłeś, i już jest w tym momencie Twoja wina
-
Skoro nie trafia do
Ciebie argument o oślepianiu i usilnie twierdzisz, że tak nie jest to miej wypadek z
kimś ogarniętym, wystarczy, że powie policjantowi, że masz swoje super xenony i go
oślepiłeś, i już jest w tym momencie Twoja winaMnie oślepia co drugi samochód i nie sądzę, żeby ich kierowcy mieli na uwadze to, że kogoś oślepiają czy nie, a na dziurach to chyba z każdej żarówki światło oślepi - jeśli pada bezpośrednio na oczy kierowcy pojazdu jadącego z naprzeciwka lub pośrednio przez lusterko z auta jadącego z tyłu. Kiedyś miałem światła rozregulowane i ustawione tak wysoko, że działały jak długie, no wtedy to faktycznie kierowcy dawali się wyprzedzić i jechali 3m za mną na długich Ale szybko naprawiłem usterkę
-
Skoro nie trafia do
Ciebie argument o oślepianiu i usilnie twierdzisz, że tak nie jest to miej wypadek z
kimś ogarniętym, wystarczy, że powie policjantowi, że masz swoje super xenony i go
oślepiłeś, i już jest w tym momencie Twoja winaja bym poszedł dalej i przy bummm ... może być kapota jakich mało - wskaże sprawca/poszkodowany że ma zenony z bazaru i ubezpieczyciel się wypnie ... bo może.
-
ja bym poszedł
dalej i przy bummm ... może być kapota jakich mało - wskaże sprawca/poszkodowany że
ma zenony z bazaru i ubezpieczyciel się wypnie ... bo może.ja kupiłem te:
http://allegro.pl/komplet-zarowek-xenon-h1-h3-h4-h7-55-i-100-w-e13-i2914430404.htmlna dole jest napis:
"Żarówki SUPER WHITE XENON FARENHEITPOSIADAJĄ HOMOLOGACJĘ E13
ŻARÓWKI SĄ DOPUSZCZONE DO RUCHU DROGOWEGO!"
Oczywiście, domyślam się że może i są dopuszczone, ale w afryce... Natomiast tak rzadko jeżdże na drogach, na których mogę kogoś oślepić (warszawa, czyli oświetlone, kilkupasmowe drogi w większości), że raczej nie zwracam na to uwagi...
-
Też o tym myślałem
i zastanawiałem sie nad wsadzeniem lamp od Subaru imprezy.To Ty jeszcze żyjesz? Dawno Cię nie było
Jak tam autko?
-
skąd masz gładki?
podejrzewam, że
teraz kupie sobie coś takiego
http://moto.allegro.pl/zarowki-farenheit-xenon-h1-h3-h4-h7-hit-f-vat-i2919141263.html
a jak będzie cieplo
to pobawie się z tym całym hidem : DDanbar długo miał na sprzedaż ze swojego i chyba nikt nie kupił. Napisz do niego czemu sam przestał używać
-
A zamowilem te
slabsze już
Kiedys mialem białe
z selgrosa za 20zł, wyglądały super, tylko mi się poprzepalały i olałem sprawę
kupując philipsy vision coś tam za 80zł ktorych żywotność jest beznadziejnie mała
edit:
tak wiec szybko się
poprzepalały (4miesiące około), kupilem zwykle po 4zł, a wczoraj za 20zł niby blue
xenon white bla bla i to samo co te za 4zł...Tych pomalowanych na niebiesko nie kupuj bo świecą bardzo słabo - miałem kiedyś taki zestawik i była lipa - na szczęście można nożykiem do tapet zdrapać tą farbę
Teraz mam zestaw zwykłych (bezbarwnych) żarówek +50% z Lidla za 20 zł kpl i jestem mega zadowolony - ładnie świecą już od ponad roku 2 tygodnie temu znowu były w tej samej cenie, więc poszukaj, może jeszcze w którymś Lidlu jeszcze są
-
ja bym poszedł
dalej i przy bummm ... może być kapota jakich mało - wskaże sprawca/poszkodowany że
ma zenony z bazaru i ubezpieczyciel się wypnie ... bo może.To też miałem na myśli bo auto nie jest sprawne technicznie - elementem niesprawnym są światła - xenon MUSI mieć SOCZEWKĘ, SPRYSKIWACZE I SAMOPOZIOMOWANIE a jak tego nie ma to znaczy, że będzie oślepiać ale jak widać, niektórym nie przetłumaczysz...Rav jak chcesz mieć xenon to kup auto, który go ma fabrycznie a nie rzeźbisz w kupie a potem kolejny na drodze, który oślepia przez wiejskie pomysły rodem z remizy, ale najważniejsze jest +100 do przedłużenia własnego ego
-
To też miałem na
myśli bo auto nie jest sprawne technicznie - elementem niesprawnym są światła -
xenon MUSI mieć SOCZEWKĘ, SPRYSKIWACZE I SAMOPOZIOMOWANIE a jak tego nie ma to
znaczy, że będzie oślepiać ale jak widać, niektórym nie przetłumaczysz...Rav jak
chcesz mieć xenon to kup auto, który go ma fabrycznie a nie rzeźbisz w kupie a potem
kolejny na drodze, który oślepia przez wiejskie pomysły rodem z remizy, ale
najważniejsze jest +100 do przedłużenia własnego egotak się składa, że już miałem 'ksenony' i sprawdzałem z kumplem czy oślepiają i testy tego nie wykazały, także Twoja teoria, że zawsze będzie oślepiać nie jest słuszna
No chyba że te okażą się gorsze pod tym względem, to oczywiście szybko zdejme, bo wiem jak to jest jechać wiejskimi drogami we mgle i deszczu
-
Mówiąc "ksenony" masz teraz na myśli instalacje z żarnikami czy te "xenonowe" żarówki bo nie wiem czy piszemy o tym samym?
-
Mówiąc "ksenony"
masz teraz na myśli instalacje z żarnikami czy te "xenonowe" żarówki bo nie wiem czy
piszemy o tym samym?zarowki, do instalacji sie przymierzam, ale nie wiem czy coś z tego wyjdzie
-
zarowki, do
instalacji sie przymierzam, ale nie wiem czy coś z tego wyjdzieŻarówki to ok, ja cały czas się rozprawiam o instalacji. Jedyne co mogę zarzucić żarówkom to to, że przy kiepskiej pogodzie nie każde działają tak jak powinny tzn słabo świecą.
-
Tungsram MegaLight Ultra !
a nie jakieś tak chińskie żarówki pseudoksenony pomalowane na niebiesko. -
Żarówki to ok, ja
cały czas się rozprawiam o instalacji. Jedyne co mogę zarzucić żarówkom to to, że
przy kiepskiej pogodzie nie każde działają tak jak powinny tzn słabo świecą.całą instalację dopiero planuję i rzecz jasna nie zrobie tego w ten sposob ze zamontuj i wsio, tylko przejde sie z tym do odpowiedniej osoby, która mi to ustawi - wypoziomuje itp
-
A zamowilem te
slabsze już
Kiedys mialem białe
z selgrosa za 20zł, wyglądały super, tylko mi się poprzepalały i olałem sprawę
kupując philipsy vision coś tam za 80zł ktorych żywotność jest beznadziejnie mała
edit:
tak wiec szybko się
poprzepalały (4miesiące około), kupilem zwykle po 4zł, a wczoraj za 20zł niby blue
xenon white bla bla i to samo co te za 4zł...Najważniejszym zdaniem żarówki z przodu jest oświetlanie drogi przed Tobą a nie wygląd w lampie. Ważne jest ile emituje światła i jak to światło się rozkłada na drodze (geometria, odcięcie światła/cieni na krawędziach, oślepianie aut z przeciwka).
Marketowe żarówki super,hiper, hid, xenon itp. jedynie ciekawie wyglądają w lampie. I to wszystko! O ile jeszcze w pogodną, bezchmurną noc i z suchą nawierzchnią coś tam zobaczysz, to w przypadku mokrej nawierzchni i mżawki tyle samo będziesz widział przy wyłączonych światłach.Proponuję poczytać chociażby ten test. W tym przypadku dosyć sensownie i konkretnie go zrobili.
Poza tym zwróć jeszcze uwagę, czy żarówki mają filtr UV. Jego brak powoduje, ze odbłyśniki z czasem czarnieją/matowieją i masz coraz mniej światła.
Co do żarników w zwykłej lampie bez samopoziomowania to podzielam zdanie macq-a!
-
To Ty jeszcze
żyjesz? Dawno Cię nie było
Jak tam autko?Żyje, żyję. A swift trochę już przeszedł zmian Cały czas z nim coś robię. Na wiosnę pakuje w niego 16v
Co do tych niebieskich 100wat, to ja mam zalożone. Świecą super.
Sprawdzałem ze znajomymi czy jak sie z nimi mijam, to jest jakaś makabra i wszyscy stwierdzili, że nie oślepia. Wygląda to jak ksenon. Barwa światła zdecydowanie jaśniejsza. Miałem tez kiedyś niebieskie 55w, ale okazało, się, że są za słabe i nic nie było widać na drodze. Myślę, że światło miało problem z przebiciem się przez tą niebieską powłokę. Setki nie maja już tego problemu.
W sumie sprawdzałem jakieś 5 rodzajów żarówek H4 typu Night breaker, czy Extreme vision. Potem porozdawałem je znajomych, zostawiając sobie te najtańsze FARENHEIT 100wat, bo najbardziej mnie zadowoliły.
Pozostałe nie różnią sie praktycznie niczym od siebie.
Na stacji diagnostycznej nie było problemów. Policja również się nie czepia.
Jedyny minus tych 100, to duży pobór prądu. Łykają raz więcej energii niż zwykłe. Jak się je włączy, to słychać jak lekko opadają obroty. Jeżeli ktoś ma dobry subwoofer, to musi zainwestować w ledy dzienne, bo inaczej alternator nie wydoli.Aha i odbłyśniki się nie spaliły, chociaż używam ich już od roku.