Suzuki Swift mk4 99' 1.0 słabe ogrzewanie
-
I jeszcze jedno pytanko- czy uszkodzony termostat może być powodem większego spalania?
Jeżeli termostat jest uszkodzony w sposób taki, że masz otwarty częściowo bądź całkowicie duży obiegu, to będziesz miał wyższe spalanie.
Silnik na dużym obiegu będzie się dużej nagrzewał, przez co dłużej będzie chodził na ssaniu.
W zimę, przy temp. poniżej 0 st wątpię, czy silnik w ogóle osiągnie temp roboczą, przy otwartym dużym obiegu.Ogrzewanie w takim wypadku, też będzie znikome.
Wymiana termostatu bądź też spr. czy jest sprawny zajmie max 20/30 min. a jeden z możliwych powodów znaleziony, bądź odhaczony z listy podejrzanych
Przy wyciąganiu termostatu wystarczy tylko trochę płynu spuścić ( ja nawet nie spuszczałem płynu przy 1.3 )
Pozdr
-
Też mam problem z ogrzewaniem sprawdzałem nagrzewnice i prawie nie ma przepływu,czy żeby ją wymienić muszę zdemontować całą deskę rozdzielczą
-
nie , sa prostrze sposoby
Ogarnac sobie dwa długie węże , podlaczyć do nagrzewnicy na ścianie grodziowej. Zalać gorącą wodę z kwaskiem cytrynowym. Na pewno każdy syf puści , kamień też.
-
A może ktoś podrzucić jakieś zdjęcie które węże są od nagrzewnicy?
-
jak patrzysz na ścianę grodziową to nie sposób jest nie zauważyć dwóch weży obok siębie wchodzących właśnie pod deskę
-
Coś podobnego robiłem próbowałem wodą i powietrzem przedmuch jest po kilku próbach nawet dobry ale podczas tych czynnosci z węża wypływały drobne jasne płatki prawdopodobnie ktoś wcześniej używał jakiegoś środka do uszczelnienia i chyba cała nagrzewnica jest pozapychana próbowałem też wodą z octem ale wyniki sa bardzo słabe. dlatego chcę wyjąć nagrzewnicę ale za bardzo niewiem jak się do tego zabrać.Może jest jakiś sposób bez wyciągania deski rozdzielczej
-
Bez demontazu deski jest to chyba nie możliwe. Czeka Cie kupa roboty
jak coś to mam 3 nagrzewnice luzem w garażu
-
Termostat okazał się uszkodzony. Wymieniłem i jest ok. Wielkie Dzieki
-
Termostat okazał
się uszkodzony. Wymieniłem i jest ok. Wielkie DziekiJaki termostat kupiłeś i za ile?
-
na 82 stopnie(pytanie czy dobrze?), 25zl.
Poprosilem o 88 dostalem 82, gdy wrocilem zeby wymienic sklep juz byl zamkniety to stwierdzilem, ze juz zamontuje ten co mam.