Drgania silnika i duże spalanie :(
-
I co daje ten nowy reduktor ? Ustawiłem tps obroty spadły lecz gdy jadę mam 3tys obrotów wciskam sprzęgło to obroty spadają na tys a gdy wcisnę hamulec stojąc w miejscu i będe powoli puszczał sprzęgło by obroty spadły na 800 i wcisnę z powrotem to trzyma 800 obrotów czy to wina krokowego ? Teraz po odpaleniu auta obroty skaczą na 2000 obrotów za momencik 1,5 i trzyma 1100-1200 Wyraźna różnica nawet lepiej się zbiera odniosłem takie odczucie
-
Cytat:
Ustawiłem tps obroty spadły lecz gdy jadę mam 3tys obrotów wciskam sprzęgło to obroty spadają na tys a gdy wcisnę hamulec stojąc w miejscu i będe powoli puszczał sprzęgło by obroty spadły na 800 i wcisnę z powrotem to trzyma 800 obrotów czy to wina krokowego
wytłumacz to raz jeszcze tak aby to zrozumieć. używaj kropek i przecinków
-
Ustawiłem tps tak jak radziliście . Lecz gdy jadę mam 3 tys i wcisnę sprzęgło, obroty spadają do 1 tys. Dodam ze auto jest rozgrzane. Wciskam hamulec i puszczam delikatnie sprzęgło obroty spadają do 800, wciskam je z powrotem i takie się utrzymują, moje pytanie brzmi: czy to wina silniczka krokowego ze nie potrafi odrazo ustalić tak niskich obrotów(jest przybrudzony czy coś)
Mam nadzieje ze teraz bd bardziej zrozumiałe moje bazgrolenie
-
ten silnik jest tak sterowany. podczas toczenia się są obroty podwyższone. tak samo jak stoisz. dodasz gazu to opada 2 etapowo
a regulator ciśnienia zewnętrzy ma wtedy sens gdy podejrzewasz ze twoj pracuje nieprawidlowo. w innych autach standardowy regulator jest zewnętrzny, swifty mają wbudowany w monowtrysk. zatem cięzko o czesci uzywane zamienne bo drogo jest
oczywiście regulator ciśnienia wtedy tez jest przydatny gdy wsadzasz mocniejszą pompę i wydajniejsze wtryskiwacze. wtedy musisz podnieść trochę ciśnienie w układzie.
-
teraz nie widzę
schematu, ale z tego co się orientuję to są 2 przypadki. zamontowanie na zasilaniu,
przed wejściem do wtrysku (zaslepienie powrotu) lub na wyjściu
mam nadzieje ze
zrozumieszNo tak można by było, ale - pisałem do nich mejla i dowiedziałem się, że na tym reduktorze nie ma powrotu paliwa do baku..
-
czyli montujesz go szeregowo w powrót a stary reduktor wybebeszasz.
-
czyli montujesz go
szeregowo w powrót a stary reduktor wybebeszasz.Ale wtedy wyciągać tą membrane co jest w ori reduktorze czy jak?
-
jezeli w obudowie jest otworek to membrana zostaje ale bez sprezynki raczej. jezeli obudowa jest szczelna to membrana out. ale dobrze zeby jeszcze ktoś się wypowiedział na ten temat. i poczytać jeszcze na innych forach
-
No ale wtedy wtrysk dalej wpusci tyle paliwa ile bedzie nalane w ten stary reduktor.
Albo bedzie tak, że ten reduktor bedzie przelewał paliwo w powrót. -
zobacz. dasz reduktor na powrocie. i to będzie działało tak. na reduktorze ustawiasz ciśnienie... powyżej tego ciśnienia reduktor się otwiera i robi przelew. czyli na wtryskiwacz nie idzie wyższe ciśnienie niż nastawisz na reduktorze. a stary reduktor bez sprężynki nie będzie nic redukowal
-
Ale jak dam na powrocie ten nowy reduktor, to w tym starym bedzie ciśnienie takie jak na pompce, coś chyba ponad 2 bary. I pod takim ciśnieniem wleci paliwo we wtrysk, a reszta paliwa pójdzie na nowy reduktor, po czym ten puści to na powrót.
Tak to rozumiem
-
Mi ostatnio wyrzuciło błąd 42- gdzie i za ile znaleźć ten czujnik w kopułce? (najpierw spr kabelkologię, później dokonam ew. zakupu) i czy owy czujnik może zrobić takie spustoszenie ze spalaniem? /ja osobiście wątpię bo wystąpił u mnie on z tydz temu/
-
regulacja odpowiedniego ciśnienia sterowana jest dokładnie za pomocą sprężynki (i dodatkowo podciśnienia zależnie od reduktora). czy uwazasz ze jak wyciagniesz spręzynke to reduktor nadal będzie pracował jak należy ? bo wg mnie nie
-
regulacja
odpowiedniego ciśnienia sterowana jest dokładnie za pomocą sprężynki (i dodatkowo
podciśnienia zależnie od reduktora). czy uwazasz ze jak wyciagniesz spręzynke to
reduktor nadal będzie pracował jak należy ? bo wg mnie nieChyba się nie rozumiemy
chodzi mi o to, że chce zmniejszyć ciśnienie w układzie, rozbebeszam stary reduktor, zakładam nowy na powrót (tak jak Ty mówisz). No i nie uzyskuję efektu takiego jak chcę. (?) -
no ale czemu ? czego tu nie rozumiesz. regulatorem regulujesz ciśnienie przed nim w tym przypadku. nie za nim. on spełnia zadanie upustowe nadmiaru ciśnienia i utrzymania stałej jego wartości.
-
Rozumiem Swift ma jakies odpowietrzenie w baku ? bo juz kilka razy gdy podjeżdżam na stacje i odkręcam korek wlewu jest w baku podciśnienie i słychać jak zasysa powietrze i to całkiem sporo.
Kupując auto babeczka powiedziała ze jest automat do świateł w komputerze zakodowany da się to Wronczyn jakoś czy jest przekaźnik tak jak wszędzie
Dodam ze jakiś dziwny ten automat bo jak przekręcę na pozycje pala sie pozycje mijania sie wyłączają -
to ma być coś takiego ?
ww.motochemica.pl/wp-content/uploads/2010/11/Schemat-układu-paliwowego.jpgDorwałem jeszcze dokładny układ paliwowy swifta http://suzukat.prokee.hu/swift2/Pict/54.gif
-
to ma być coś
takiego ?
ww.motochemica.pl/wp-content/uploads/2010/11/Schemat-układu-paliwowego.jpg
Dorwałem jeszcze
dokładny układ paliwowy swifta http://suzukat.prokee.hu/swift2/Pict/54.gifżeby było wiadomo co i jak i skąd to przyda się opis elementów:
http://suzukat.prokee.hu/swift4/56.htm -
bo juz kilka razy gdy podjeżdżam na stacje i
odkręcam korek wlewu jest w baku podciśnienie i słychać jak zasysa powietrze i to
całkiem sporo.Jakby nie było sss... to znaczy, że masz gdzieś dziurę w baku.
-
hahaha tez tak można A odpowietrzenia zadnego niema ?