Tarcze i klocki do Swifta 1,3 86km 2001r.
-
Witam
Tak jak w temacie jakie tarcze i klocki polecacie do Swifta, chodzi mi o jakieś dobre nie chiny może np ATE?
Mam również bardzo twardy pedał hamulca... co to może być?
Pozdrawiam
-
Masz system hamulcowy bosha, do niego ciężko o dobre klocki, mnie z tych tańszych pozytywnie zaskoczyły kamoki (o dziwo!), co do tarcz to się nie wypowiem, bo zawsze brałem najtańsze
Co do twardego pedału- swiftowy układ jest twardy ze względu na małe serwo. Przy przesiadce z innego auta wyraźnie to czuć. Dla pewności możesz sprawdzić przewód od kolektora dolotowego do serwa, czy nie jest przetarty/dziurawy.
-
możesz także ograniczyć koszta wstawiając zaciski ze starszych wersji swifta. potwierdzone osobiście jest ze tokico bosch.
-
Witam
Tak jak w temacie
jakie tarcze i klocki polecacie do Swifta, chodzi mi o jakieś dobre nie chiny może
np ATE?Siemka.
Ja do swojego zakupiłem tarcze Speedmax (nacinane) oraz klocki kashiyamy.
Na tył kupiłem szczęki kashiyamy.Po "dotarciu" hamulców jestem zadowolony.Teraz wiem,że mogę polegać na hamulcach.Mam w tej chwili u siebie system boscha.Oczywiście należy się zmienić płyn hamulcowy i porządnie odpowietrzyć. Za tarcze,klocki i szczęki zapłaciłem 260zł. -
Znalazłem w IC tarcze ATE, co o nich sądzicie? Jakie ewentualnie do nich klocki założyć?
-
Znalazłem w IC
tarcze ATE, co o nich sądzicie? Jakie ewentualnie do nich klocki założyć?Tarcza jak tarcza, aby tylko się nie zwichrowała szybko - klocek najważniejszy
Ja kupiłem klocki Kashiyama, bo ktoś kiedyś tu polecał - strasznie twarde i każde awaryjne hamowanie to skok adrenaliny... Jedyny plus tego, że są twarde to ich małe zużycie i brak zabrudzenia alusów pyłem...
Ale marna to będzie pociecha, że klocki jeszcze grube jak komuś wjadę w tyłek i Swift pojedzie na szrot
Dawidczaju polecał TRW, że miękkie i dobrze łapią i coraz częściej myślę o wymianie na właśnie takie