Łożysko półosi
-
Witam, czy zna ktoś rozmiar łożyska podtrzymki półosi w Swifcie GTi Mk2?
-
36 x 67 x 18
-
Dzięki za odpowiedź
-
czy objaw zużytego łożyska na tej pól osi słychać jak popuszcza sie gaz albo przyśpiesza ?
jak na 5 biegu puszczę gaz to jest takie lekkie wycie w zakresie od 80 do 100 , bardzo możliwe ze to po prostu jakies lozysko 5 biegu
ale czy podobne objawy można mieć przy zużytym lożysku pól osi? Moje ma juz spory luz i cała podpora lata , z reszta jak kazda ktora mialem w reku od gti ( jakies 5 sztuk )
-
czy objaw zużytego
łożyska na tej pól osi słychać jak popuszcza sie gaz albo przyśpiesza ?
jak na 5 biegu
puszczę gaz to jest takie lekkie wycie w zakresie od 80 do 100 , bardzo możliwe ze
to po prostu jakies lozysko 5 biegu
ale czy podobne
objawy można mieć przy zużytym lożysku pól osi? Moje ma juz spory luz i cała podpora
lata , z reszta jak kazda ktora mialem w reku od gti ( jakies 5 sztuk )a masz jakąś podporę do 1,3 8V? i w jakim stanie?
-
czy objaw zużytego
łożyska na tej pól osi słychać jak popuszcza sie gaz albo przyśpiesza ?u mnie wlasnie stukało przy dodawaniu i popuszczaniu gazu ale na 1 i 2 raczej a nie na 5,
stukot był bardziej słyszalny bo kumulował sie z luzem na przegubie wew.Jak tobie wyje na 5 to raczej łozysko w skrzyni bedzie.
-
wyje w sumie też na każdym biegu w przedziale od 100 do 80km\h
czemu napisalem na 5 biegu? bo najbardziej to slychac z racji niższych rpm niż na 4 biegu gdzie bedzie glosniej i tego szumu prawie nie slychać
-
No u mnie słychać lekkie chrobotanie cały czas i zmienia częstotliwość wraz ze wzrostem prędkości, więc myślę że to jest właśnie to, a że zmieniam właśnie łożyska w piastach to stwierdziłem że od razu wymienię i to. Tylko coś z rozmiarami jest dziwnie, bo rozebrałem właśnie podporę którą miałem w domu i to łożysko ma rozmiar 36,2x67x23szer.
-
ponoć w innych wersjach były własnie 23mm szer, jest o tym temat na teamswift chyba, u minie było 18mm