[Mk IV 1.3 8V] Czy panel nawiewu jest podświetlany?
-
Witajcie.
Może to głupie pytanie,ale u mnie nie świeci panel nawiewu (od samego kupna).To tak jest normalnie,czy muszę zajrzeć dlaczego nie jest podświetlany? -
Zajrzyj tam, jest zaróweczka, zapewne przepalona
-
Dziękuję-zajrzę w wolnej chwili.
-
Dziękuję-zajrzę w
wolnej chwili.Żarówka 1,2W T5
-
Oczywiście zajrzałem,zakupiłem ledową żaróweczkę i jest miodzio
Dziękuję.
-
Oczywiście
zajrzałem,zakupiłem ledową żaróweczkę i jest miodzioPoka jak wygląda z LED-em!
-
Cóż.Nie mam porównania,bo jak kupiłem swifta to szklana żarówka była tam przepalona.Zamontowałem zwykły biały ledzik i panel po prostu jest widoczny w ciemności.Żaróweczka kosztowała w sklepie 2.50zł.Kolory zimnego i ciepłego powietrza są takie jak należy.Jak nie zapomnę to cyknę coś jutro.W weekend zmienię źródełko w lampce "podsufitce" na taśmę ledową.Mam ciepłą białą ip65.Wkleję 3 paski po 3 ledy i w końcu będzie jasno w środku.Kupiłem żarówkę 5x led,ale jakoś szału nie ma.
Coś w stylu http://zlosniki.pl/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=1059867&page=17
chcę zrobić,tylko mi wystarczą 3 rzędy po 3 ledy.Dziadowski jest klosz w tej lampce bo jest karbowany i słabo przepuszcza światło.
-
Cóż.Nie mam
porównania,bo jak kupiłem swifta to szklana żarówka była tam przepalona.Ale inni będą mieli porównanie...
-
Cóż.Nie mam
porównania,bo jak kupiłem swifta to szklana żarówka była tam przepalona.Zamontowałem
zwykły biały ledzik i panel po prostu jest widoczny w ciemności.Żaróweczka
kosztowała w sklepie 2.50zł.Kolory zimnego i ciepłego powietrza są takie jak
należy.Jak nie zapomnę to cyknę coś jutro.W weekend zmienię źródełko w lampce
"podsufitce" na taśmę ledową.Mam ciepłą białą ip65.Wkleję 3 paski po 3 ledy i w
końcu będzie jasno w środku.Kupiłem żarówkę 5x led,ale jakoś szału nie ma.
Coś w stylu
http://zlosniki.pl/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=1059867&page=17
chcę zrobić,tylko
mi wystarczą 3 rzędy po 3 ledy.Dziadowski jest klosz w tej lampce bo jest karbowanyczyli jednak sie nie skusiles na to co ja mam
i słabo przepuszcza światło.
-
No nie chciałem nic przerabiać w obudowie....
Szczerze mówiąc ostatnio zrobiłem jakieś fotki,ale niestety telefonem i "g****" na nich widać... także sobie odpuszczę.Inną drogą jest fakt,że dziś zauważyłem,ze ta żaróweczka się chyba przepaliła bo już nie świeci.Jak będę miał czas to zobaczę o co chodzi.
Zrobiłem dziś oświetlenie w podsufitówce.
Wziąłem taśmę ledową białą ciepłą,przyciąłem 2 paseczki po 3 diody,zlutowałem jedna do drugiej,a zasilanie zrobiłem ze starej żaróweczki wlutowując się w druciki na niej i to normalnie w gniazdo.Efekt jest z lekka "druciarski" jak się na to spojrzy gry świeci,jednak cel uświęca środki w tym wypadku i w końcu jest JASNO w kabinie.Miałem dość półmroku i wytężania wzroku.Jutro zrobię fotki i wrzucę tutaj.