Jakie sprzęgło do silnika GTI MK3 i skrzyni biegów z 4WD
-
Witam
Składam właśnie Swifta MK3 4WD wraz z silnikiem z GTI. Zauważyłem, że różnią się one sprzęgłem oraz kołem zamachowym (GTI od 4WD).
Jakie więc założyc koło zamachowe oraz sprzęgło? Jakie firmy polecacie produkujące sprzęgła?
Pozdrawiam
-
sprzeglo oraz koło zamachowe musi być z 4WD
znowu zamach w wersji 4wd jest okrutnie ciężki więc można byłby go lekko liznać . Co do sprzegła to najlepsze i w miare tanie robi firma Aisin . Valeo możesz sobie darować choć najgorsze też nie są
-
A dlaczego z 4WD? myslalem ze wlasnie odwrotnie ze do silnika z GTI (wał korobowy wyważany razem z zamachem) ma być zamach z GTI (no bo taki silnik) no i moc jest dużo wieksza wiec sprzeglo tez chyba powinno byc z GTI? Z 4WD nie bedzie za slabe?
-
ale skrzynie masz przecież z 4WD
-
sprzeglo oraz docisk z 4wd jest wiekszy i chyba troche mocniejszy niz w GTi
musisz przełozyc wszystko od 4wd zeby móc to polączyc ze skrzynia od 4WD
-
Ma ktoś moze nr czesci sprzegla (łożysko, tarcza, docisk) z Aisin bo w interCars to do GTI i 4WD podaja takie samo...
I ktora firma jest lepsza Exedy czy Aisin?
Gdzie najtaniej cos takiego kupic?
-
Zależy skąd jesteś u mojego znajomego na sklepie znajdziesz najtaniej
-
Jestem z Dąbrowy Groniczej wiec do Zabrza mam blisko i moge podjechac:) Na kogo mam sie powołać czy napisać ze jestem z forum?
Podaj jak możesz namiary:) chyba, że to chodzi o unicars?
-
Jeździłem cały sezon na exedy i działało bardzo dobrze do póki nie zerwało tarczy teraz docisk valeo i tarcza spiekowa