Sposób na głośną półkę
-
Znacie jakieś?
Mi już brak siły.
Wywaliłem głośniki, stosowałem podkładki filcowe, wzmocniłem mocowanie boczków, gdzie się ona opiera, ale trzeszczy nadal.
Interesuje mnie coś mało inwazyjnego, gdyby tylne szyby były łatwiejsze do przyciemnienia to chyba bym całkiem wyjął -
Znacie jakieś?
Mi już brak siły.
Wywaliłem głośniki,
stosowałem podkładki filcowe, wzmocniłem mocowanie boczków, gdzie się ona opiera,
ale trzeszczy nadal.
Interesuje mnie coś
mało inwazyjnego, gdyby tylne szyby były łatwiejsze do przyciemnienia to chyba bym
całkiem wyjąłnie wiem czy to jest fabryczne wyciszenie, ale ja mam przyklejone czarne gumy na łączenie półki z resztą plastików, chcesz to wyskocze zrobie zdjęcie, mi dzieki temu wcale nie piszczy, bez wzgledu na obroty silnika, czy natężenie dźwięku
-
One nie są przyklejone tylko przeciągnięte przez dziurki. Mam to. Tak czy tak to i tak
-
One nie są
przyklejone tylko przeciągnięte przez dziurki. Mam to. Tak czy tak to i takMoją Suzi nic nie swędzi tam, sprawdze jutro, mozę poprzedni wlasciciel o to zadbał
-
się ma 15 cali a potem płacze że półka skrzypi
-
się ma 15 cali a
potem płacze że półka skrzypino, jestem ciekaw co tam masz, bo moja półka waży 6-8kg
-
chodziło mi raczej o rozmiar kól + niski profil - to wszystko prowadzi do dużo twardszego zawieszenia niż seryjne
-
chodziło mi raczej
o rozmiar kól + niski profil - to wszystko prowadzi do dużo twardszego zawieszenia
niż seryjneno tak, ale wtedy to i przód by się odezwał jednocześnie
-
Twardo jest - nie powiem
Chociaż w sumie nie jest źle.
To co na dziurach wycierpię to odrobię na szybkich zakrętach i nacieszę oko
Półka tylko na dziurach daje głos
Miałem w niej jeszcze niedawno głośniki, ale jedyne co dawały to spore dociążenie
Wy***waliłem je ale półka ciągle "gra" -
Ja dla odmiany wogóle nie wiem jak brzmi skrzypienie plastików w swifcie.Poprzedni właściciel nakleił jakiś gumowy profil (2 kawałki po bokach z tyłu) na łączeniu półki i tylnej klapy.Głośniki mam (chyba) oryginalnie doczepione do plastików przy szybach bocznych a półka (w którą nikt nie ingerował) ładnie podwieszona na czarnych sznureczkach.Tyle w temacie.
-
chodziło mi raczej o rozmiar kól + niski profil - to wszystko prowadzi do dużo twardszego zawieszenia niż seryjne
przy okazji...jakie ciśnienie powinno być w moich oponach?
195/50/15Ja dla odmiany wogóle nie wiem jak brzmi skrzypienie plastików w swifcie.Poprzedni właściciel nakleił jakiś gumowy profil (2 kawałki po bokach z tyłu) na łączeniu półki i tylnej klapy.Głośniki mam (chyba) oryginalnie doczepione do plastików przy szybach bocznych a półka (w którą nikt nie ingerował) ładnie podwieszona na czarnych sznureczkach.Tyle w temacie.
Zazdroszczę
-
Co za problem ściągnąć plastiki i coś poprzyklejać? Np. uszczelkę samoprzylepną do drzwi/okien? Ewentualny docisk półki zamontować do tylnej klapy ale to chyba jest w seryjnie ;p
Ja jakiś czas temu rozebrałem cały tył z plastików i co nieco po podklejałem. Coś tam jeszcze szmera ale jakoś nie zwracam już na to uwagi
-
Uszczelką powyklejane jest już dawno i to niewiele dało. Uszczelka się spłaszczyła i tyle pożytku. Oryginalny docisk półki mi kiedyś pękł przy zdejmowaniu plastiku przy klapie i jakoś tego drugiego też zdjąłem, ale przedtem też było ją słychać
Wczoraj poczyniłem pewne kroki i to chyba coś da