Sterowanie kierunkowskazami
-
Witam
Wczoraj zalozylem centralke zdalnego sterowania zamkami- nie fabryczna. Zamykanie i otwiranie dziala perfekcyjnie. Centralka posiada dodatkowo zasilanie (plus 12V) na wlaczanie miganiem kierunkami. Znalazlem przerywacz- prosty przekaznik na 3 styki ale po zapodaniu na ktorys styk 12V nie zalacza kieunkow. Prosze o wyjasnienie pod ktory kabel/ lub inny przekaznik musze to poslaczyc. Moj Swift to 1.0 z 2001 roku GLX. Z gory dziekuje za podpowiedzi i pozdrawiam -
Witam ponownie
Zastanawiam się czy nie dobrać się do przełącznika awaryjych świateł i tam kombinować. Kiedyś na tym forum ktoś napisał że fabryczny sterownik pilotów znajduje się w tylnej prawej części auta- za oparciem tylnego siedzenia. Może mój Swift posiada doprowadzone kable w to miejsce? Dodatkowo mam pytanie do użytkowników którzy posiadają fabryczne piloty- czy po zamykaniu i otwieraniu migają kierunkowskazy? -
zastanawiam się czy w ogóle istniały swifty z centralnym z pilota... chyba jednak nie. najprościej to by się było dostać do wtyczki przełącznika zespolonego pod deską rozdzielczą.
-
-
Witam
Dzięki kolego Punkers. Tak jak w dołączonym przez kolegę Punkersa opisie, kolory kabli się zgadzają. Czyli żółto/zielony- kierunek prawy, czerwono/zielony- lewy. Po zapodaniu plusa na jeden z kabli- kierunki świecą. Te dwa kabelki znalazłem w wiązce przełącznika zespolonego. Dodatkowo musiałem wpiąć dwa przekaźniki ponieważ sterowanie z centralki jest jednym kablem 12V. Wszystko działa i temat uważam za zamknięty.