[SS MK3 3D] Zamek wpadł do środka / demontaż korbki.
-
Witam
Dwa pytania:
-
Jak ściągnąć tą cholerną korbkę? Bo już jestem niemal przed decyzją aby ją połamać w pizdu (chociaż nie wiem czy to coś da, poza satysfakcją) i kupić nową. Wyczytałem, że trzeba wcisnąć jakąś szmatę między korbkę a tapicerkę i ciągnąć do góry, w prawo, lewo... Nie wiem. Nic nie działa. Próbowałem na wszystkie sposoby, męczę się od kilkunastu godzin i nic. Jak to dziadostwo ściągnąć??
-
Przy próbie otwarcia drzwi pasażera od zewnątrz, zamek wpadł do środka Czy on powinien tam mieć jakieś zabezpieczenia/zatrzaski/itp. aby nie wypadł?? Nie zdjąłem do końca tapicerki (patrz punkt 1), ale jako tako się tam dostałem, wsuwam zamek na miejsce, dociskam do końca... a on nadal wypada. Dlaczego??
Będę wdzięczny za pomoc.
-
-
co do korbki ja zawsze z drutu robie sobie haczyk i bez problemu schodzi a zamek ma takie zabezpieczenie jak korbka tylko troszke większe rozmiarowo
-
- Jak ściągnąć tą
cholerną korbkę? Bo już jestem niemal przed decyzją aby ją połamać w pizdu (chociaż
nie wiem czy to coś da, poza satysfakcją) i kupić nową. Wyczytałem, że trzeba
wcisnąć jakąś szmatę między korbkę a tapicerkę i ciągnąć do góry, w prawo, lewo...
Nie wiem. Nic nie działa. Próbowałem na wszystkie sposoby, męczę się od kilkunastu
godzin i nic. Jak to dziadostwo ściągnąć??
Trzeba robić właśnie tak jak robisz. Może po prostu szmatka nie "dosięga" do zawleczki, bo za płytko ją wsuwasz...
- Przy próbie
otwarcia drzwi pasażera od zewnątrz, zamek wpadł do środka Czy on
powinien tam mieć jakieś zabezpieczenia/zatrzaski/itp. aby nie wypadł?? Nie zdjąłem
do końca tapicerki (patrz punkt 1), ale jako tako się tam dostałem, wsuwam zamek na
miejsce, dociskam do końca... a on nadal wypada. Dlaczego??
Przy zamku też musi być zawleczka. Widocznie spadła.
- Jak ściągnąć tą
-
widocznie zawleczka przy zamku jest ale plastik pekł (ja tak miałem)
-
Pany drogie, ja Was źle zrozumiałem.
Wcisnąć szmatę i kręcić szmatą w lewo/prawo i do góry.
A ja wcisnąłem szmatę i korbkę ciągnąłem
Wcześniej znalazłem ten wątek http://zlosniki.pl/stary_zlosniki/showflat.php?Number=388121 przeglądałem go kilka razy i dopiero po którymś zauważyłem że tam trzeba kliknąć w załącznik ze zdjęciem. Wróciłem do garażu i ściągnąłem tą korbkę w 10 sekundTak czy inaczej, boczek drzwi już ściągnięty, okazało się, że zamek wypada ponieważ zawleczka wyskoczyła, przy okazji zauważyłem, że miejsca w które wkręca się śruby na klamce zewnętrznej są popękane, prawy już się rozleciał (był klejony kilka razy), wszystko trzymało się na lewym... który też już jest pęknięty. Trzeba kupić nową klamkę zewnętrzną.
Tak więc wszystko już jasne, dzięki za pomoc.
-
Tak czy inaczej,
boczek drzwi już ściągnięty, okazało się, że zamek wypada ponieważ zawleczka
wyskoczyła,Tak jak myślałem...
Koszt nowej klamki to bagatela 18 złotych Polskich...
-
Tylko jak wypada jakość takiej klamki w porównaniu do oryginału?
-
Tylko jak wypada
jakość takiej klamki w porównaniu do oryginału?Wszystko zależy od montażu na pewno... Mi wytrzymała rok i parę dni(akurat strzeliła 2 czy 3 dni po skończeniu gwarancji), ale w zimie parę razy się z nią szarpałem...