Zmiana oleju motul specfic do LPG?
-
Powiem ci tak - lej olej zgodny z zaleceniami producenta, ale zmieniaj czesciej i bedzie duzo lepiej niz lanie motula jakiegokolwiek i zmienianie po dluzszych przebiegach.
Co do remontu, to przy 300tys remont w swifcie moglby byc spowodowany tylko bardzo zlym traktowaniem silnika lub instalacja lpg zalozona i ustawiona po "polsku" przez narzego rodzimego rzeznika. W takim przypadku 75% zuzycia tlokow, zaworow, pierscieni powstaje przez jazde w trasie na zle ustawionej instalacji LPG. Takze padajace uszczelki i czasem przyspieszone zuzycie panewek moze byc spowodowane przegrzanym olejem (tez przez zly sklad mieszanki) - ale to raczej nie powinno czesto wystepowac, chyab ze ktos lubi szybko w trasie jezdzic na gazie.
-
Remont robił poprzedni właściciel.Z tego co pamiętam to chyba mówili o dość konkretnym-kosztował jakoś z 1800zł.Nie wiem czy to dużo za remont takiego engina...
Ten obecny olej 15w40 castrola to olej mineralny?Nie będzie za duży "przeskok" na tego motula 5w40-pełny syntetyk? bynajmniej nie chodzi mi o kase,liczy się dobry wybór,a nie te kilka dych raz na rok... -
ile km zrobione na minerale ?
-
ile km zrobione na
minerale ?Bladego pojęcia nie mam jaka jest historia zmian oleju w tym aucie.
-
ja uważam że jeżeli auto na minerale zrobilo ponad 20 ts km to nie ma sensu zmieniać.
dziwne ze po remoncie silnika ktoś minerała zalał
-
ja uważam że jeżeli
auto na minerale zrobilo ponad 20 ts km to nie ma sensu zmieniać.
dziwne ze po
remoncie silnika ktoś minerała zalałto może jednak faktycznie jakiś pół syntetyk 10w40?
edit:Gdybym miał kogoś zaufanego (mechanika) to oddał bym go na porządny przegląd,osłuchanie itd... a póki co boje się gdzieś wstawić świstaka,bo partaczy nawet w "konkretnych" serwisach nie brakuje.
-
jakby co ja mam 1.0 z mk5 za grosze. na półsyntetyku z przebiegiem 121 tysi jakoś jak się wkurze to na złom poleci bo mi miejsce zawala
-
jakby co ja mam 1.0
z mk5 za grosze. na półsyntetyku z przebiegiem 121 tysi jakoś jak się wkurze
to na złom poleci bo mi miejsce zawalaSzczerze mówiąc to czasem mi brakuje mocy w 1.3 na lpg. czasem więc jadąc armii krajowej na chełm przełączam się na benzynkę i ładnie zapitalam pod górę.Póki co odpukać w niemalowane silnik chodzi naprawdę przyzwoicie i do kultury jego pracy nic nie mam.Tylko puchę p[o kolektorze chyba trza wyciąć,bo pusta i nie potrzebny hałas generuje.Wydech jest już cały nowy po wymianie.
-
Remont robił
poprzedni właściciel.Z tego co pamiętam to chyba mówili o dość konkretnym-kosztował
jakoś z 1800zł.Nie wiem czy to dużo za remont takiego engina...Porzadny remont tego silnika to koszt bez robocizny w okolicach 1-1,5tys zl. Mowie o szlifach, czesciach itp. Do tego robota. Jest tez obcja na byle remont: czesci i szlify 500-600zl (czytaj uszczelka pod glowica+panewki i pierscienie) i robota 1000
Ogolnie w tym przypadku lepiej motor wymienic niz naprawiac... -
No dobra... to co proponujecie z tym olejem?Kupić ten motul czy jakie inne pieroństwo?
Dalsza część info od znającego się kolegi:
"...nie wierz w historie typu, jak lałeś mineralny 15W40 to nie możesz się przesiąść na syntetyczny 5W40. Oczywiście, że możesz i nawet powinieneś jeżeli robisz więcej niż 5 000 km rocznie i jeździsz normalnie a nie co 2 tydzień na działkę. Możesz sobie tą informację potwierdzić na stronach producenta. Ogólnie olej i marka którą Ci polecam, jest pierwszego sortu. Ja samo osobiście z mineralnego na syntetyczny przełożyłem ponad 50 aut i zawsze z pozytywnym skutkiem, gdyż te oleje różnią się od siebie pod względem składu dodatków dyspergująco-myjących niewiele."
Pogubiłem się już trochę i nie wiem co wybrać,bo boję się,czy faktycznie nic się nie stanie jak zaleję tego motula.
-
tu nie chodzi tylko i wyłącznie o dodatki.. ktore ci mogą silnik rozszczelnić bo Ci nagar wymyją z wielu miejsc. tu także chodzi o to ze przy wiekszym przebiegu na minerale teoretycznie robi się większy luz pomiędzy częściami współpracującymi... np panewki... bo minerał ma większe czasteczki. kolega zrobił 50 aut a 51 moze zacząc stukać panewka. wg mnie ważne jest:
- Czemu został zalany minerał ? (u mnie w moim silniku porzednia walascicielka lała najtanszy olej poprostu jaki byl dostępny = LOTOS CITY)
- Ile km zrobił silnik na oleju mineralnym?
-
Kolega już pisał, że nie ma pojęcia ile silnik zrobił na minerale, dlatego ja bym nie ryzykował tylko lał minerał, bo tak jak pisze None7 po prostu wypłucze Ci nagar z silnika i będziesz miał jeden wielki potok zamiast silnika.
-
Oki-nie cisnę.Rozumiem. Napisałem na fejsie do poprzedniego właściciela,mam nadzieje,że odpisze-że się odezwie to będę miał kilka rebusów mniej w życiu.
-
ja do swojego leje elf 15w40 sport sri i silnik chodzi. ok 80zl/5L
-
ja do swojego leje
elf 15w40 sport sri i silnik chodzi. ok 80zl/5LPlanuje zalanie tego oleju niebawem do mojego golfera, bo teraz mechanik mi się porządził i znów zalał jakiś minerał z beczki, a po poprzednim razie na tym oleju zaczęła się zimą odzywać panewka ;/
-
w zimę zawsze moj odpalił, a akumulator mam 260A prądu rozruchowego. sądzę że warto wczesniej lałem ELF START 15W40 i tez był OK
-
w zimę zawsze moj
odpalił, a akumulator mam 260A prądu rozruchowego. sądzę że warto wczesniej lałem
ELF START 15W40 i tez był OKZimą też mi zawsze palił, ale na zimnym w te mrozy po -20 czy więcej panewa trzaskała tak, że wolałem auto potrzymać odpalone na podjeździe z 5 minut chociaż. Myślałem jeszcze nad Castrolem GTX HIGH MILEAGE. Wyczytałem, że to też jakiś olej stworzony dla silników powyżej 100 tys. km i w sumie teraz sam nie wiem co wybrać
-
zmianę silnika
-
Też myślałem o tym castrolu,ale zostałem skutecznie zbity z tropu.
-
zmianę silnika
Też jakieś wyjście ale sam tego nie zrobie a tak wychodzą takie koszta, że szkoda ładować w niego chociaż blacha jest bardzo OK, wolę już jak coś remont, ew. zmianę parcha