Grzejący się silnik
-
Co do tego to
dzisiaj hałas ustałSwift się wystraszył, że za dużo na raz i go będziesz chciał pogonić
I pytanko, czy
wystarczy wymienić samą pompę wody i pasek rozrządu czy jeszcze coś musze
dokupić(np. napinacz?)Wymiana kompletnego rozrządu polega na wymianie paska, pompy wody oraz rolki napinacza czy jak napisałeś napinacza.
-
Panowie a powiedzcie mi czy warto są brać czy więcej zapłacić? Autkiem wyczynowo nie jeżdżę?
-
Co do tego to
dzisiaj hałas ustał
A jeśli chodzi o
cene, to mój zaśpiewał 250 za wymianę samej pompy( w jakimś tam programie mu
wyskoczyło, że 2h10min to sie robi).. Więc Chris mam nadzieję, że uratujesz mi dupęSam jestem ciekaw ile krzyknie.
Mam nadzieję, że max. 200zł
Mnie, za wymianę kompletnego sprzęgła, powiedział 250-300zł, a rzeźby z tym jest więcej niż z wymianą rozrządu z pompą.I pytanko, czy
wystarczy wymienić samą pompę wody i pasek rozrządu czy jeszcze coś musze
dokupić(np. napinacz?)Pasek, napinacz, pompa wody.
-
pompa GMB, pasek Mitsuboshi, rolka SKF
-
Panowie a
powiedzcie mi czy
warto
są brać czy więcej zapłacić? Autkiem wyczynowo nie jeżdżę?Nieistotne czy jeździsz wyczynowo czy nie.
Ta pompa z aukcji to nie wiadomo nawet jakiej firmy jest, albo nie widzę.
To dam Ci jeszcze jeden namiar na (chyba) najtańszy sklep z częściami u nas na wsi.
Podam Ci przykład jak szukałem kompletnego sprzęgła: na Alle i we wszystkich sklepach moto krzyczeli po 300zł za LUK-a, a sklep z linku powyżej "zaproponował" 230zł.
I nie byłem wcześniej ich stałym klientem.Możesz do nich zadzwonić na stacjonarny i przez telefon podadzą Ci cenę.
Nie warto się bawić w Alledrogo...
-
pompa GMB, pasek Mitsuboshi, rolka SKF
Tanie...a jakość?
-
Tanie...a jakość?
Najlepsze co jest do swifta.
-
I właśnie to miałem
na myśli mówiąc 'laik'.
Patrząc na objawy
mogę być pewien, że to pompa i wymienić ją ze spokojną głową?
PS: Mówiąc o
wymianie jakie pieniądze masz na myśli? Chodzi mi o robociznę samą?Kup pompę wody i komplet rozrządu, bo trzeba zdjąć rozrząd i tak, żeby dostać się do pompy wodnej... A nikt raczej nie założy Ci ponownie starego rozrządu, a tak jedno grzebanie i spokój na dłuższy czas
Na graty, płyn + robocizna pewnie poleci z 500 zł
-
Panowie a
powiedzcie mi czy
warto
są brać czy więcej zapłacić? Autkiem wyczynowo nie jeżdżę?Tu masz GMB, ale czy za tą cenę to oryginał? klik
-
Dzięki za podanie rzeczy wartych kupienia
-
Pasek ew. Contitecha, ale wątpię abyś dostał w niższej cenie niż przedmówcy mówili.
-
Wymienione pompa i rozrząd, części 183, wymiana 150
-
jakie czesci wsadziles ?
-
Pasek mitsuboshi, rolka SKF i pompa THERMOTEC, jak wymienialiśmy to zwróciłem uwagi, że pompa wody była GMB. + Mam wrażenie że skądś indziej teraz mi cieknie ale muszę podpatrzyć czy są ślady pod autem..
-
na początku mozesz mieć wrażenie ubywającego płynu
-
Wymienione pompa i
rozrząd, części 183, wymiana 150No i git.
Teraz ja go będę męczył o rabat przy następnej robocie, za naganianie mu klientów.
-
- Mam wrażenie że skądś indziej teraz mi cieknie ale muszę podpatrzyć czy
są ślady pod autem..
Poczekaj aż się układ chłodzenia do końca odpowietrzy.
Zapewne przez kilka dni po wymianie będziesz musiał troszkę płynu dolać.A dla własnego spokoju możesz na noc położyć jakiś rozłożony na ziemi karton pod cały silnik i rano sprawdzić, w którym miejscu mogłyby pojawić się ewentualne krople/plamy.
- Mam wrażenie że skądś indziej teraz mi cieknie ale muszę podpatrzyć czy
-
Właśnie o to chodzi, że pod autem zauważyłem na początku ślady ale że był to w mieście chodnik pełen takich śladów to zwątpiłem.. Wiem, że może trochę ubyć w zbiorniczku płynu bo w końcu musi być w obiegu uzupełniony skoro cały wyleciał
- Zaoszczędziłem na mechaniku to teraz wahacz muszę kupić nowy
-
Właśnie o to
chodzi, że pod autem zauważyłem na początku ślady ale że był to w mieście chodnik
pełen takich śladów to zwątpiłem.. Wiem, że może trochę ubyć w zbiorniczku płynu bo
w końcu musi być w obiegu uzupełniony skoro cały wyleciałNo to zrób tak, jak Ci napisałem.
- Zaoszczędziłem na
mechaniku to teraz wahacz muszę kupić nowy
Wiecznie coś, skąd ja to znam.
- Zaoszczędziłem na
-
No to zrób tak, jak
Ci napisałem.Jutro tak zrobie