Zła zbieżność, luzy w zawieszeniu, czy...
-
Po zrobieniu zawieszenia zniknęła większość problemów z hałasem, drganiami i najprawdopodobniej ze ścieraniem opon. Natomiast pojawił się inny, a konkretnie samochód zaczyna tańczyć na prostej drodze, bez dziur i nierówności.
Objawy:
-na dziurach auto mi znosi na boki (dość skutecznie)
-Na prostej drodze auto zjeżdża na jeden bok (kierownica też pracuje i jest ciężka do skontrolowania, żeby jechał prosto), następnie na drugi i tak co pewien czas, wrażenie jakby zawieszenie się przestawiało z boku na bok i myślało, że jedzie prosto
-Przy ruszaniu z np 4 tys. obrotów samochodem tak miota na boki, że jest to niebezpieczne
-Przy najechaniu na odblask (montowany czasem na drodze, żeby w nocy było widać pasy ruchu) auto mi niebezpiecznie odbija na bok.Chciałbym się tylko upewnić, że po wydaniu 100zł na zbieżność problem się rozwiąże, a może mechanik mi coś zepsuł?
-
sprawdź czy nie masz wybitej gumy w zawieszeniu(wahacz) bo ja miałem podobnie jak mi się guma wybiła w wahaczu.
najlepiej podjedź na stacje diagnostyczną dasz 20-30zł i ci prawdę powiedzą co masz z zawiasem. -
Chciałbym się tylko
upewnić, że po wydaniu 100zł na zbieżność problem się rozwiąże, a może mechanik mi
coś zepsuł?Gdzie Ty chcesz robić zbieżność za 100 zł?! W ASO chyba...
-
W Warszawie takie są ceny niestety
-
A co konkretnie robiono w zawieszeniu? Bo łożyska to raczej nie zawieszenie
Mój samochód trochę znosił podczas przyspieszania jak miałem przednią tuleję w przednim wahaczu wybitą...
A w jakim stanie masz amortyzatory, bo pojęcie prosta droga nie oznacza, że z dobrą nawierzchnią
-
W Warszawie takie
są ceny niestetyNo to zapraszam niecałe 30 km od Warszawy w stronę Łodzi i u mnie jest za połowę tej ceny...
-
No to zapraszam
niecałe 30 km od Warszawy w stronę Łodzi i u mnie jest za połowę tej ceny...Ta, jedna oś
-
Ta, jedna oś
A kolega nie mówił, że obie... Poza tym obie osie to chyba geometria się nazywa...
-
A co konkretnie
robiono w zawieszeniu? Bo łożyska to raczej nie zawieszenie
Mój samochód trochę
znosił podczas przyspieszania jak miałem przednią tuleję w przednim wahaczu
wybitą...
A w jakim stanie
masz amortyzatory, bo pojęcie prosta droga nie oznacza, że z dobrą nawierzchniąDobra nawierzchnia, amortyzatory jakiś czas temu wymieniane (jeszcze za poprzedniej wlascicielki), wymieniane sworznie, łożyska, drążki i końcówki
100zł to za sam przód, z tyłem 150zł, ale w tyle nie grzebałem, także raczej obejdzie się bez
Guma w wahaczu? sprawdze sam, o ile widać to gołym okiem po zdjęciu koła -
100zł to za sam
przód, z tyłem 150złCzyli dobrze zrozumiałem o co chodzi... To jak trzeba zbieżność zrobić, to w Milanówku robią za 50 zł komputerową...
-
Czyli dobrze
zrozumiałem o co chodzi... To jak trzeba zbieżność zrobić, to w Milanówku robią
za 50 zł komputerową...na paliwo wiecej wydam, wiec co to za roznica ;P
tylko czy to rozwiąże problem?
-
Dobra nawierzchnia,
amortyzatory jakiś czas temu wymieniane (jeszcze za poprzedniej wlascicielki),
wymieniane sworznie, łożyska, drążki i końcówkiSworznie czego wymieniane?
-
Sworznie czego
wymieniane?wahaczy
-
wahaczy
To ktoś Cię nabrał, bo one nie są wymienne - tuleje co najwyżej
-
na paliwo wiecej
wydam, wiec co to za roznica ;PJak Ty jeździsz że na 60km(liczę w obie strony) chcesz wydać więcej niż 50 zł...
-
Jak Ty jeździsz że
na 60km(liczę w obie strony) chcesz wydać więcej niż 50 zł...Krótka skrzynia, Panie
-
To ktoś Cię nabrał,
bo one nie są wymienne - tuleje co najwyżejno jak, sam widzialem ze cos wybijal a pozniej wbijal do wahacza i narzekal ze wczesniej byly zle wlozone ; P
-
Krótka skrzynia,
Panienie no, za czterdziesci pare zl mam 100km
-
nie no, za
czterdziesci pare zl mam 100kmNo a do Milanówka masz 60km w dwie strony...
-
no jak, sam
widzialem ze cos wybijal a pozniej wbijal do wahacza i narzekal ze wczesniej byly
zle wlozone ; Pno to prędzej tuleje właśnie, chyba, że miałeś wahacze nipparts czy jakieś tam i można w nich coś wyrzeźbić