duże spalanie, hm. ?!
-
Posiadam Suzuki Swift 1.3 GLX Sedan 1998r. Strasznie dużo zaczął mi palić, przy troszkę agresywnej jeździe żre nawet 10/11 litrów w aucie jedynie co jest przerobione to wydech (wycięty katalizator, w jego miejscu jest strumiennica, wycięty tłumik środkowy, w jego miejsce wspawana zwykła rura, a tłumik końcowy sportowy ULTER dedykowany do tego modelu auta) czy tylko to może być powodem tak dużego spalania.? Już zaczynam nie wyrabiać na benzynę, a nie wiem co o tym myśleć, czy to przez ten wydech.?
-
kiedy zauważyłeś wzrost spalania ? wyjdz na dwór to zrozumieć powinieneś czemu. auto na ssaniu dużo żre.
-
ale to już od dłuższego czasu, jak nie było takiej pizgawy to było to samo, to już trochę czasu trwa.
-
Najpierw zczytaj kody błyskowe. Dobrze byłoby sprawdzić sonde lambda bo to najprawdopodobniej tak siedzi problem
-
To ja myślałem że mój sedan dużo pali A zamykam się w max 6,7L teraz. Ostatnio spalanie spadło o prawie pół litra po wymianie świec, kabli kopułki i palca.
-
nie rozumiem w ogóle tego co do mnie piszesz.? kody błyskowe.? nie znam się na takich rzeczach
-
Kody błędów wybłyskujesz w następujący sposób klik
Jak wejdziesz na stronę i załadują Ci się obrazki, to zatrzymaj w miarę szybko odświeżanie, bo przerzuci Cię na inną stronę. -
nie rozumiem w
ogóle tego co do mnie piszesz.? kody błyskowe.? nie znam się na takich rzeczachJak nie rozumiesz to leć do mechanika - tam zapłacisz to od razu zrozumiesz
Zresztą coś mi się wydaje (wniosek po czytaniu Twoich dotychczasowych postów), że jesteś przekonany iż Twój Swift 1,3 8V to maszyna sportowa i dusisz go do odcinki - więc auto musi spalić więcej. Tuning wydechu już jest, rozpórki są, zastanawiasz się nad swapem na 16V, więc mocy zaczyna brakować...
Pytasz o trudne sprawy, a jak ktoś coś napisze to nie rozumiesz... Wiesz chociaż co to jest sonda lambda i gdzie jej szukać?
-
To ja myślałem że
mój sedan dużo pali A zamykam się w max 6,7L teraz. Ostatnio spalanie spadło o
prawie pół litra po wymianie świec, kabli kopułki i palca.A ile chciałbyś żeby palił stary samochód o pojemności 1,3 litra? 6,7 litra do super wynik na tą pogodę i porę roku - tak mało spalić to teraz prawie żaden diesel nie potrafi
-
A ile chciałbyś
żeby palił stary samochód o pojemności 1,3 litra? 6,7 litra do super wynik na tą
pogodę i porę roku - tak mało spalić to teraz prawie żaden diesel nie potrafiDokładnie, ja litrówą robię 70km na 8 litrach (trasa 3km tam i spowrotem, przed i po pracy).
-
pojadę z nim na komputer, może tam mi coś powiedzą.
-
Jak nie rozumiesz
to leć do mechanika - tam zapłacisz to od razu zrozumiesz
Zresztą coś mi się
wydaje (wniosek po czytaniu Twoich dotychczasowych postów), że jesteś przekonany iż
Twój Swift 1,3 8V to maszyna sportowa i dusisz go do odcinki - więc auto musi spalić
więcej. Tuning wydechu już jest, rozpórki są, zastanawiasz się nad swapem na 16V,
więc mocy zaczyna brakować...
Pytasz o trudne
sprawy, a jak ktoś coś napisze to nie rozumiesz... Wiesz chociaż co to jest sonda
lambda i gdzie jej szukać?1.3 glx - znam ten typ ! maszyna sportowa i już : D
a tak poważnie mój pali 8-9l podczas pracy, tzn w ciagu 8h gasze i zapalam go po 30-50 razy, ale jak wymienie świece to może mniej spalić?
da ktoś link do takich pasujących? :> -
pojadę z nim na
komputer, może tam mi coś powiedzą.powiedza 100zł sie nalezy, podpielismy "pod komputer" wyczyściliśmy to, wymieniliśmy to tamto teraz jest dużo lepiej.
Rownie dobrze mozesz sobie podpiać pod swoj komputer w domu wyniki beda takie same.A tak wogole to nie wiem dlaczego Ci odpisuje Twoje posty sa tak głupie ze az smieszne.
Bez obrazy oczywiscie