[GTi] Rozmyślania na temat zmiany przepływomierza na większy
-
Po to zeby jezdzilo
jak z fabryki. Z ecumasterem do konca tak nie zrobisz.
Tzn moze bys i
zrobil podobnie, ale potrzeba na to pol roku i moze sie nie udac i takMnie już zaczyna MAP wkurzać i chętnie bym pomyślał o dużej przepływce
-
A co takiego jest złego w MAPie?
-
A co takiego jest
złego w MAPie?no ja tez nie wiem za bardzo
-
TO, ze ten sterownik nie jest do niego przystosowany i musisz go emulowac. Niestety do emulacji potrzebne sa dwa czujniki i zeby wszystko przetestowac i ustawic, to trzeba autem pojezdzic zarowno w -20 jak i w +35 stopniach celsiusza, czyli u nas minimum 6 miesiecy. Moze sie okazac ze gdzies sie to rozjezdza, i wtedy kupa. Przytka sie kat albo hydraulika zacznie gorzej dzialac - mapa do kosza. Przestawisz rozrzad deko - mapa do kosza. Zabrudzisz mocno filtr - mapa do kosza Zagniesz na rajdzie gdzies wydech mocniej - mapa do kosza.
-
A co takiego jest
złego w MAPie?Z racji rajdów często coś grzebie przy aucie i w zasadzie każda drobna zmiana powoduje
rozjechanie mapy. Mam też wrażenie ze chodzi mniej płynnie niż na przepływce i gorzej reaguje na zmiany temp, zwłaszcza jak nie ma korekcji po czujniku w dolocie :-P -
Z racji rajdów
często coś grzebie przy aucie i w zasadzie każda drobna zmiana powoduje
rozjechanie mapy.
Mam też wrażenie ze chodzi mniej płynnie niż na przepływce i gorzej reaguje na
zmiany temp, zwłaszcza jak nie ma korekcji po czujniku w dolocie :-PJa ci caly czas trulem dupe po co ci ten map, bo chciales wiecej powietrza to masz teraz
-
Ja ci caly czas
trulem dupe po co ci ten map, bo chciales wiecej powietrza to masz terazOjjj tam, ojj tam
Będzie cieplej to ja będę truł d...e Colinowi żeby na większej przepływce mi to wystroił
Rurę 60mm od Ciebie już mam więc powinno być lepiej - 76mm jest jednak zbyt duża -
Ojjj tam, ojj tam
Będzie cieplej to
ja będę truł d...e Colinowi żeby na większej przepływce mi to wystroił
Rurę 60mm od Ciebie
już mam więc powinno być lepiej - 76mm jest jednak zbyt dużajeszcze nie zaplaciles za nia
-
jeszcze nie
zaplaciles za niaBo jeszcze nie wiem czy sprawna, he he he
Joke -
Bo jeszcze nie wiem
czy sprawna, he he he
JokeTrzeba jej honowanie zrobic