Skrzypiąca półka... patent!
-
Dać do flokowania wszystko i będzie po problemie
-
Może
jakby się jakąś inną półkę dopasowało byłoby lepiej, ale dopasowanie innej półki od
czegoś innego to troche wyzwanieja kombinuje roletę ... zobaczymy co z tego wyjdzie
Dać do flokowania
wszystko i będzie po problemieco Ci to da z mocowaniami półki, które w środku mają metalową szynę i wchodzą w drugi plastik ?
-
Ja mam metalowe mocowania półki (ktoś przede mną dorobił) zamiast trzpieni z tworzywa. Dodatkowo na te trzpienie dałem kawałki węża paliwowego tak że półka nie ma prawa się przemieszać na boki. Zero pisków z tylnej części auta a zawias mam bardzo twardy.
-
wstaw foty jak możesz tego rozwiązania
-
Mam taki sam plan jak tylko przeniose głośniki w drzwi
-
patent dobry ale
wlasnie mocowania półki sie urwa , a na dziurach dalej bedzie podskakiwaćDobrze, że w sedanie nie ma tego problemu
-
Ale zastosowany
patent dobry tylko nie każdy ma kule pod ręką aby takie coś zmajstrowaćKiedyś była akcja "zabierz babci dowód" - teraz będzie akcja "zabierz dziadkowi kulę"
-
a ja się
zastanawiałem co to u mnie się czasem z tyłu odzywaAnioł Stróż
-
zima idzie, wiec teraz o kule będzie co raz latwiej
ten plastikowy zawias mam zamiar też zastąpić, na solidne metalowe mocowanie, które nie powinno skrzypieć:) -
Anioł Stróż
-
Dać do flokowania wszystko i będzie po problemie
Dokładnie - ja tak zrobiłem - zresztą do reszty flokowanego wnętrza pasują
-
Ja włożyłem trochę gąbki w szparę, i też nie lata mocowanie pułki.
-
Ja również mam głośniki w półce i nic nie skrzypi.Nasmarowaniu smarem te bolce na których półka wisi. Teraz nie ma tarcia i nic nie skrzypi.
-
-
no to konkretny patent. wygląda bardzo solidnie.
tylko gdzie to mozna dostac:D? -
Nie mam pojęcia, samochód kupiłem już z taką półką. Ja ją tylko troszkę poprawiłem jeszcze.
-
pewnie w bardziej majętnym warsztacie tokarskim takie coś Ci zrobią
-
Mam tak samo ; ))
Na pólce posiadam rowniez, duże (200mm), cięzkie glosniki JBL.
No ale patent jest prostrzy.. podgłośnic muze w glosnikach ; )) i nic nie skrzypi