[1.0 98] warsztat - ceny
-
w niezłym stanie masz kopułkę. przyłóż i sprawdz czy otwory pasują, bardzo ważne to jest. narazie przewodów z kopułki nie ściągaj.
kiedyś trafiłem kopułkę która miała odrobinę w innym miejscu otwór jeden. dosłownie 3-4 mm,
a palec najprościej w świecie się wyciąga po prostu
jakiej firmy kopułka
-
Otwory do przykrecenia do aparatu??? Wyglada ze sa dopasowane i dam rade ja dokrecic. Jest tylko inne rozmieszczenie stykow w kopulce.
A samego palca jak zdemontowac?? On jest po prostu na wcisk?
-
wg mnie wróć do sklepu z paragonem i wymień kopułkę (pudełko, paragon i heja... muszą przyjąć). poszukaj sobie kopułki YEC. one dobre som.
tak, palec jest na wcisk. ściągasz delikatnie zsuwając i ruszając na boki.
-
No bylem dzis w kilku sklepach i wszedzie narzekali ze to wegier i wg katalogu to ze 4 rodzaje maja. Najlepiej przyjsc ze wzorem To co mam teraz to kopulka Denso. Nowe jest najprawdopodobniej od ADL BLUE PRINT o numerze katalogowym: 10E8010BLP. Pudelko akurat zostalo w samochodzie...
-
czyli coś nie znane kupuj YEC i nie powinno być problemu
wg katalogu org. numer kopułki to: 33100-60B50
-
W koncu po wielu wizytach w sklepach mam kopulke i palec - YEC Planuje to ustrojstwo dzis wymienic. Pytanie: czy to cala filozofia:
demontuje kopulke
odpinam kable
potem dokladnie tak samo podpinam przewody do nowej kopulki
przykrecam kopulke
????
Przewody na kopulke wchodza tylko na wcisk??
Kurcze to moja pierwsza dlubanina pod maska stad moje podejscie jak "pies do jeza", ale z gory dzieki za pomoc -
W koncu po wielu
wizytach w sklepach mam kopulke i palec - YEC Planuje to ustrojstwo dzis
wymienic. Pytanie: czy to cala filozofia:
demontuje kopulke
odpinam kable
potem dokladnie tak
samo podpinam przewody do nowej kopulki
przykrecam kopulke
????
Przewody na kopulke
wchodza tylko na wcisk??
Kurcze to moja
pierwsza dlubanina pod maska stad moje podejscie jak "pies do jeza", ale z gory
dzieki za pomocPrzewody na wcisk.
Najlepiej jest po odkręceniu starej kopułki (z podpiętymi kablami od świec) przepiąć od razu kable do nowej i wtedy ją przykręcić, żeby czegoś nie pokręcić. Kopułkę należy przykręcić z wyczuciem, żeby nie pękła.
Palec wyciągamy ciągnąc go ręką. Lepiej nie posiłkować się dodatkowymi narzędziami przy tej operacji. -
Faktycznie wymiana to pikus:) Wiecej czasu i energii stracilem na zastanawianie sie co moze pojsc nie tak /no i latanie po sklepach zeby znalezc ta wlasciwa kopulke/ Dziekuje wszystkim zainteresowanym za pomoc.
-
Faktycznie wymiana
to pikus:) Wiecej czasu i energii stracilem na zastanawianie sie co moze pojsc nie
tak /no i latanie po sklepach zeby znalezc ta wlasciwa kopulke/ Dziekuje
wszystkim zainteresowanym za pomoc.i co lepiej auto pracuje?
-
Wlasnie to jest o tyle specyficzna sprawa, ze auto nie pracowalo zle. Powodem do ogladania swiec, przewodow i kopulki bylo nieodpalanie samochodu. Wszystko trybilo bez zmian i ktoregos pieknego popludnia po prostu nie odpali. Postal przez noc i nastepnego ranka odpalil. Ile sie dalo to oczyscilem zasniedzialem przekazniki w kopulce, wymienilem tez swiece i przez tydzien odpalal i dzialal prawidlowo. Po tygodniu znowu - czasami odpalal, czasami nie. Od wczoraj kopulka i palec wymieniony, zobacze co bedzie. Dzis wymieniam jeszcze filtr powietrza - moze w koncu troche zuzycie paliwa mi spadnie.
-
A kable WN masz ok ?
-
wygladaja ok - bez uszkodzen, przelaman, styki czyste - zeby nie zapeszyc - od tygodnia /po wymianie kopulki i palca/ odpala z palca