Jak Sprawdzić Poziom Płynu Do Spyrskiwacza w MK6 (Sport)
-
No i "strzelił sobie w kolano" bo się okazało, że Swift MKVI nie ma wskaźnika poziomu płynu do spryskiwaczy
Moje Subaru też nie ma -
No i "strzelił
sobie w kolano" bo się okazało, że Swift MKVI nie ma wskaźnika poziomu płynu do
spryskiwaczy
Moje Subaru też nie
maTo nawet polonez miał! kliken machen
-
To nawet polonez
miał!
kliken
machenAle chyba w jakiejś "mega wypasionej" wersji na eksport... W moim Caro z 1995 roku nie było to aktywne, tylko pod światło było widać
A propos tych ikonek ukrytych w zegarach - przez jakiś czas jestem zmuszony jeździć na zegarach z GL bez obrotomierza i jak sobie tak przy montażu przekładałem oprawki żarówek podpatrując symbole pod światło, natrafiłem na coś w Swifcie niespotykanego
Mianowicie w zegarach bez obrotka w lampkach kontrolnych jest kontrolka rezerwy Dziwne tylko, że wsadzenie żarówki nic nie może dać, bo do tego otworka na oprawkę żarówki "rezerwy"nie są doprowadzone ścieżki
Ciekawe, może na jakieś rynki były wersje z "rezerwą"?
A co jeszcze ciekawsze, wersje z obrotomierzem nie mają tej kontrolki w zestawie
-
I tu się mylisz drogi kolego
Zegary z litrówki 2001 z obrotomierzem przedstawiam:
http://imageshack.us/photo/my-images/408/snc00062u.jpg/
Jak widać nawet ABS jest ;p
W zegarach GTi nie widziałem takowych -
To nawet polonez
miał!
kliken
machenWow! Kiedy? Ja miałem Caro plus z 1996 roku i takich cudów wianków nie miał.
-
Wow! Kiedy? Ja
miałem Caro plus z 1996 roku i takich cudów wianków nie miał.Pewnie tak jak pisałem wyżej - albo miał w wersji na eksport, albo (co najbardziej prawdopodobne) miał mieć, ale cięcia w fabryce sprawiły, że skończyło się na kontrolce
-
I tu się mylisz
drogi kolego
Zegary z litrówki
2001 z obrotomierzem przedstawiam:
http://imageshack.us/photo/my-images/408/snc00062u.jpg/
Jak widać nawet ABS
jest ;p
W zegarach GTi nie
widziałem takowychA widzisz
Tylko dlaczego to nie jest podłączone
A ta kontrolka OD/OFF? Do automatu? OD kojarzy mi się z overdrive (nadbieg)
-
A widzisz
Tylko dlaczego to
nie jest podłączone
A ta kontrolka
OD/OFF? Do automatu? OD kojarzy mi się z overdrive (nadbieg)Pewnie szkoda było komuś kasy.
Zawsze możesz zasilanie podłączyć z innej kontrolki, żeby ci świeciło
Z tego co wiem to obie kontrolki można uaktywnić:- montując fabryczny moduł ABS (czasami pojawia się na allegro),
- wykonując modyfikację baku paliwa i montując czujnik poziomu paliwa, ale tu trzeba wykazać się własną twórczością.
Takie zegary są w Subaru Justy i może w tym modelu dodano więcej bajerów
-
Ja w mondeo 1.6 z 97 roku miałem nieaktywną kontrolkę "sport". Wpadłem pewnego dnia na pomysł, żeby podłączyć tą kontrolkę pod przełącznik LPG
-
Wow! Kiedy? Ja
miałem Caro plus z 1996 roku i takich cudów wianków nie miał.To jest z jeszcze zwykłego, caro, ale tak jak pisze Adamo kontrolka jest bo jest, więc może faktycznie miała być czy coś