Jak Sprawdzić Poziom Płynu Do Spyrskiwacza w MK6 (Sport)
-
Witam
Wiem głupi problem ale nie mam pojęcia jak sprawdzić poziom płynu do spryskiwacza w Swifcie MK6 (Sport).
Wiadomo coraz chłodniej i chciałem wymienić płyn na zimowy lub po prostu dolać jak by letniego było mało lecz to co zobaczyłem mnie zdziwiło. Wlew to "rurka" która zawija gdzies w stronę błotnika i tyle ją widziałem.Proszę o pomoc.
Z Góry Dziękuję
-
Witam
Wiem głupi problem
ale nie mam pojęcia jak sprawdzić poziom płynu do spryskiwacza w Swifcie MK6
(Sport).
Wiadomo coraz
chłodniej i chciałem wymienić płyn na zimowy lub po prostu dolać jak by letniego
było mało lecz to co zobaczyłem mnie zdziwiło. Wlew to "rurka" która zawija gdzies w
stronę błotnika i tyle ją widziałem.
Proszę o pomoc.
Z Góry DziękujęPoprostu lejesz aż będzie pełno Nie ma tam chyba żadnego wskaźnika poziomu...
-
No własnie mnie to zdziwiło bo zawsze w samochodach które użytkowałem cały zbiorniczek był na wierchu a tu nie ma
Może ktos inny będzie wiedział więcej
-
sadzisz ze do nalewania płynu potrzeba jest dogłębna wiedza?
-
Weź to albo wypryskaj, albo dolej do pełna zimowego i miej nadzieje, że będzie wystarczający stosunek zimowego do letniego żeby nie zamarzło, i po problemie.
-
nie wiem jak w mk6, ale w mk5 jak mi połowa letniego zamarzła w zbiorniku to nic się nie stało.
Nalać zimowego, samo się wymiesza i sie nie przejmować.
-
ubek19
do nalewania nie ale żeby znać sposób na sprawdzenie poziomu już tak...przemo90lodz
też tak kminiłem tylko nie mam pojęcia własnie ile go tam jest a ostatnio lał poprzedni własciciel.none7
no własnie ja bym wolał się nie przekonać czy cos się stanie jak zamarznie. Wiesz jak było by go mało to wiadomo można dolać ale rzecz w tym że nie mam pojęcia ile tam jest jeszcze tego letniego.Może napisze jakis posiadacz mk6
-
Może napisze jakis
posiadacz mk6Erde, który jako pierwszy odpowiedział, na Twój post jest właścicielem mk6 Sporta. Nie ma się tutaj nad czym rozwodzić psikasz dopóki nie przestanie lecieć, potem kupujesz zimowy, wlewasz i tyle.
-
4,5 litra wchodzi w mk4, w mk6 moze podobnie
-
chyba "wyssę" ten płyn.
Poważnie 4,5 litra? coś za dużo chyba
-
racja, pomylka, 3l, teraz spojrzalem ile zostalo w baniaku
edit:
a tak generalnie to mozna kuupic taki srodek do plynu letniego, ze nie bedzie zamarzał, kosztuje ponizej 10zl, ale nadal na jedno wychodzi, bo 5l plynu zimowego 8-14zł -
dokładnie - to się nazywa koncentrat płynu do spryskiwaczy. Kupujesz litrowe opakowanie, dolewasz do letniego i już
-
ale nie tak fajnie jest i nie zalecam.
wlewa się go w odpowiednich proporcjach do tego ile płynu jest w zbiorniku.
zbyt wysokie stężenie tego płynu powoduje odbarwianie się lakieru.
.........
Czyli wracamy do punktu wyjścia. albo pryskasz cały zbiornik i nalewasz zimowego, albo bierzesz i dolewasz zimówki i jeździsz.
-
ale nie tak fajnie
jest i nie zalecam.
wlewa się go w
odpowiednich proporcjach do tego ile płynu jest w zbiorniku.
zbyt wysokie
stężenie tego płynu powoduje odbarwianie się lakieru.tego nie wiedziałem
Czyli wracamy do
punktu wyjścia. albo pryskasz cały zbiornik i nalewasz zimowego, albo bierzesz i
dolewasz zimówki i jeździsz.w sumie jak doleje zimowego do pełna, też będzie ok, bo mrozów do końca roku nie zapowiadają jak będzie w nocy z -7 st. to będzie wszystko
-
Nie popadacie wszyscy razem do kupy w paranoję przypadkiem... Wypsikać w cholerę letni i problem z głowy... W końcu letni to za grosze się kupuje, więc nie będzie wielkiej straty...
-
szkoda silniczka spryskiwacza (chociaż ja mam jeden zapasowy)
-
szkoda silniczka
spryskiwacza (chociaż ja mam jeden zapasowy)Szkoda to może być jak płyn zamarźnie...
-
Możesz kupić sobie zimowy płyn do spryskiwaczy instant (w tabletce). Normalnie rozpuszczasz go w wodzie, ale skoro już masz płyn letni to tylko wrzuć do niego te tabletkę i dolej wody do pełna i już masz zimowy. Np. : http://www.log24.pl/firmy/pluum-wrzuc-i-juz
albo dolej sobie troszkę koncentratu w płynie o temp. zamarzania -80 C. -
Możesz kupić sobie
zimowy płyn do spryskiwaczy instant (w tabletce). Normalnie rozpuszczasz go w
wodzie, ale skoro już masz płyn letni to tylko wrzuć do niego te tabletkę i dolej
wody do pełna i już masz zimowy. Np. : http://www.log24.pl/firmy/pluum-wrzuc-i-juz
albo dolej sobie
troszkę koncentratu w płynie o temp. zamarzania -80 C.-1 tabletka = 5 llitów płynu
-przyjazny dla środowiska
-wreszcie przyjemny zapach
-idealnie usuwa zabrudzenia
-eliminuje smugi na szybach
-do użycia z każdym rodzajem wody
-eliminacja ryzyka związanego z rozlaniem się płynu w bagażniku lub w kabinie
-łatwe w użyciuKup tabletkę, uwolnij się!
-
a tak generalnie to
mozna kuupic taki srodek do plynu letniego, ze nie bedzie zamarzał, kosztuje ponizej
10zl, ale nadal na jedno wychodzi, bo 5l plynu zimowego 8-14złGdzie ty taki tani płyn masz u mnie w tesco chca az 15zl za 4l i to jeszcze do -17 tylko
Dlatego narazie jezdze bez (powinni w koncu w biedronce cos rzucic)