uszczelniacz półosi
-
Witam,
dziś zabrałem się za wymianę uszczelniacza półosi prawej w moim 1.0, w sklepie motoryzacyjnym u andrzeja nie mogłem dostać uszczelniacza 'od ręki' ani na zamówienie, bo endrju nie miał jego rozmiarów, jeśli by ktoś potrzebował wymiary uszczelniacza: dz=52, dw=(około - już trochę wytarty)34, g=8. Dodam wymiary półosi w miejscu uszczelniacza d=35,5, wymiar otworu w obudowie skrzyni d=52. Jutro zamówie uszczelniacz, dziwi mnie jedna sprawa, że w ogóle uszczelniacz lał aż tak mocno, i to po przebiegu 120 tys km. Lewy uszczelniacz trzyma jak pies jeża. -
no cześć...
-
cześć korego
-
Siemanko, też wymieniałem jeden uszczelniacz półosi w Swifcie mojego brata (też litrówka), ponieważ drugi był dobry. Jeżeli chodzi zaś o sam zakup to poszedłem do sklepu i wyszedłem z nowiutkim uszczelniaczem.
Pozdrawiam
-
koszt 6 zł
-
jedna sprawa, że w ogóle uszczelniacz lał aż tak mocno, i to po przebiegu 120
tys km. Lewy uszczelniacz trzyma jak pies jeża.Mógł ktoś półośkę wyciągać, a później przy wkładaniu wieloklinem w uszczelniacz palnąć. No ale żeby prawą półośkę ktoś miał z podporą demontować
-
proszę się nauczyć i zapamiętać. 1.0 różni się od 1.3 i 1.6. ma 3 cylindry oraz nie ma podpory !!
przy wymianie uszczelniacza wystarczy wyciągnąć zwrotnicę z wahacza (sworzeń) i mocno pociągnąć do siebie. tak samo po stronie kierowcy jak i pasażera.
macq - ty powinieneś wiedzieć o tym bo masz przecież 1.0