Swift GTI silnik
-
A jeśli już założymy ze rozrząd jest ok to co w tedy ?
-
A jeśli już
założymy ze rozrząd jest ok to co wtedy ?to czeka cie sciaganie czapki
sprawdzenie zaworowjak to ok to
sprawdzasz czy nie leci w dol
jak leci to pierscionki
czyli wywalenie dolu
-
A jeśli już
założymy ze rozrząd jest ok to co w tedy ?Inny silnik albo kapitalny remont starego.
-
Kapitalny remont starego jaki to koszt mniej więcej
-
Kapitalny remont
starego jaki to koszt mniej więcejok 2-4 tyś w zależności od tego co robisz sam i na jakich częściach
-
wiec będę musiał na pewno zrobić szlif, kupić tłoki, pierścienie, zawory, uszczelki. A co z wałkiem rozrządu ? Jak już będę robił generalkę co mogę wymienić żeby podnieść moc silnika.
-
Zatankować LPG na shellu Sorry, nie mogłem się powstrzymać. Najpierw złóż zdrową serię, przetestuj, upewnij się, że jeździ już dobrze a później myśl o wałkach, bo końca nie dojdziesz.
-
Jak już mam coś zrobić i w to zainwestować trochę hajsu to wolę zrobić raz a dobrze i sie w to nie bawić więcej tylko czerpać radość z jazdy.
-
Teraz tak myślałem z kolegą i nie wiem do końca czy aby na pewno dobrze używałem manometrem. Jak już jest założony to mam ile razy zakręcić rozrusznikiem ? 2-3 razy czy aż dobije do końca ?
-
Jak już mam coś
zrobić i w to zainwestować trochę hajsu to wolę zrobić raz a dobrze i sie w to nie
bawić więcej tylko czerpać radość z jazdy.Dopóki nie będziesz miał zdrowej bazy to się nie baw w tajuningi, bo nie będziesz później w razie ewentualnych problemów np z mocą w jakimś zakresie obrotów wiedział czy to przez jakąś prozaiczną sprawę, czy trzeba dopracować przeróbki. Takie moje zdanie. Nie porywaj się z motyką na słońce.
-
mam dobry silnik do sprzedania - jakby co pisz na priv...