problem z halogenami
-
założyłem po malowaniu do mojego Swifta halogeny.
już ponad miesiąc się mecze żeby je uruchomić jak narazie bez skutku.
może ktoś podpowie co zrobić?? -
Sprawdź:
-czy żarówki nie są przepalone
-czy przełącznik w desce faktycznie przełącza
-czy instalacja nie jest gdzieś przerwana
-czy styki dobrze zwierają
-czy przekaźniki działa jak powinien -
założyłem po
malowaniu do mojego Swifta halogeny.
już ponad miesiąc
się mecze żeby je uruchomić jak narazie bez skutku.
może ktoś podpowie
co zrobić??A zrobiłeś wszystko zgodnie z opisem montażu na forum ?
Szklaną kulę mam w remoncie, a z Twoje posta nie można dowiedzieć się co i jak zrobiłeś. -
ogólnie nigdy nie miałem halogenów. miałem zaślepki te plastikowe ale udało mi się kupić halogeny i je zamontowałem. ciekawi mnie fakt czemu jak podłączyłem halogeny to przeciwmgielne z tyłu przestały działać. podłączyłem przekaźnik
. -
ogólnie nigdy nie
miałem halogenów. miałem zaślepki te plastikowe ale udało mi się kupić halogeny i je
zamontowałem. ciekawi mnie fakt czemu jak podłączyłem halogeny to przeciwmgielne z
tyłu przestały działać. podłączyłem przekaźnik
.Ci, którzy je montowali od postaw, też "ogólnie" ich nie mieli
Przekaźnik dopasowany do kostki czy rzeźba ? Włącznik jaki ?
Podaj więcej szczegółów. Nie napisałeś, czy robiłeś wszystko zgodnie z opisem na forum.
BTW: jak ma się oryginalne halogeny, włącznik i przekaźnik to roboty jest na maks dwie godziny z przerwami na piwo i po podpinaniu wszystkiego musi działać o ile np. żarówki w halogenach nie są spalone, uszkodzony przekaźnik itd.
Skoro zgasły przeciwmgielne to zacząłbym od przywrócenia ich do stanu używalności, a potem wrócił do halogenów.
Oczywiście wiesz, że halogeny można włączyć tylko przy włączonych światłach mijania ? -
dzisiaj doszlem do tego ze przeciwmgilne i halogen(bo tylko jeden dziala) dziala z postojowkami z mijania juz nie
-
dzisiaj doszlem do
tego ze przeciwmgilne i halogen(bo tylko jeden dziala) dziala z postojowkami z
mijania juz nieto dziwne, u mnie jak podpinałem na krótko i szybko, to działały i tak i tak, tylko że ja miałem przekaźnik od wujka Nanbu ( KAWA ), dodatkowo za włącznik użyłem włącznik tylnego, przeciwmgielnego
-
dzisiaj doszlem do
tego ze przeciwmgilne i halogen(bo tylko jeden dziala) dziala z postojowkami z
mijania juz nieKolego, szukasz pomocy, więc łaskawie napisz co dokładnie robiłeś albo jedź do elektryka samochodowego.
Nie mamy szklanej kuli, żeby zobaczyć co skopałeś.
A namieszane jest i to grubo ! w tak banalnym temacieZapraszam do mnie do Krakowa, to ogarniemy temat, ale pewnie na miejscu ktoś łebski też się znajdzie.
Sugestia: jedź do fachowca, bo kto wie co teraz ci siądzie i dopiero będzie jazda. -
to dziwne, u mnie
jak podpinałem na krótko i szybko, to działały i tak i tak, tylko że ja miałem
przekaźnik od wujka Nanbu ( KAWA ), dodatkowo za włącznik użyłem włącznik
tylnego, przeciwmgielnegoA kolega próbuje wyważyć otwarte drzwi albo bawi się z nami w zagadki.
A za chwilę, będzie płacz, że forum jest od tego, żeby pytać i pomagać bliźnim w potrzebie