Żarówki Suzuki Swift
-
Witam. Jestem posiadaczem Suzuki Swift GLX 1998r. Sedan 1.3 czy ktoś orientuje się jak zrobić ciekawy efekt światła.? Chodzi mi tutaj o lampy i światło takie niby xenonowe. Jeden z forumowiczów miał coś takiego, mówił że muszę kupić najbardziej niebieskie żarówki jakie są na półce, i w miejsce postojówek dać błękitne diody (żeby nie stracić dowodu rejestracyjnego) ale z tego co się orientuje w moim suzuki jest wtyk na jedną żarówkę, która daje światło postojowe i te do jazdy dziennej. Więc jak dać tam jeszcze diody.? Ktoś pomoże mi w tej kwestii.?
-
i tak stracisz dowód, niebieskie żarówki do kosza, a dowód do wora, zatem nie polecam
-
i tak stracisz
dowód, niebieskie żarówki do kosza, a dowód do wora, zatem nie polecamJa u siebie mam tzw. żarówki "Super White", które są z lekka błękitnawe to one też są be??? Swego czasu jeździłem właśnie na niebieskich i przez ponad rok nikt się nie czepił...
-
a jak światło. Dobre jest jak jedziesz w nocy.?
-
no i co z tymi diodami błękitnymi.?
-
a jak światło.
Dobre jest jak jedziesz w nocy.?W porównaniu do oryginalnych to nie ma porównania...
-
no i co z tymi
diodami błękitnymi.?Ja mam oryginalne postojówki, więc nie do mnie pytanie...
-
jeździłem kiedyś na takich błękitnych marketówkach i powiem wam, że straszny szajs - świeciły jakoś krzywo i strasznie słabo. Kupiłem niedawno w Lidlu żarówki wzmocnione (+50%) ale normalnej barwy i efekt jest super - kilku znajomych było zaskoczonych mocnym światłem i dobrym oświetlaniem drogi. A za 2 sztuki zapłaciłem 20 zł
-
jeździłem kiedyś na
takich błękitnych marketówkach i powiem wam, że straszny szajs - świeciły jakoś
krzywo i strasznie słabo. Kupiłem niedawno w Lidlu żarówki wzmocnione (+50%) ale
normalnej barwy i efekt jest super - kilku znajomych było zaskoczonych mocnym
światłem i dobrym oświetlaniem drogi. A za 2 sztuki zapłaciłem 20 złJa ostatnio dałem za "Super White" 2 szt. 5,00 zł, bo w promocji były...
-
no dobra ale nie pytam o ceny, tylko moje pytanie było, czy da się diody wsadzić w miejsce postojówek, jeżeli tak to gdzie.?
-
dupa kolego, gadasz głupoty. najpierw zajrzyj pod maskę, a nie na wydawanie się.
reflektor ma 2 wtyki. jeden na żarówkę mijania/drogowe, drugi na postojówkę. wystarczy spojrzeć i widać to odrazu... ale po co schodzić na dwór do auta ? no tak... zimno jest
-
W mk4, a takie masz dostęp do postojówek masz taki jak napisał None7.
Nie wsadzaj żadnych niebieskich diód ani niebieskich żarówek do świateł mijania, tylko kup jakieś wzmacniane żarówy - nie będziesz mieć kłopotów z "drogówką" i na długie zimowe noce będziesz dobrze widział drogę. Na zimę 4 sprawy muszą być w aucie na medal:
1. hamulce
2. opony
3. oświetlenie
4. akumulatorkolejność jak kto woli
-
ale po co schodzić na dwór do auta ? no tak... zimno jest
Login kolegi mówi wszystko
-
Ja ostatnio dałem
za "Super White" 2 szt. 5,00 zł, bo w promocji były...później się dziwi, że mu kostki po-przypalało
-
później się dziwi,
że mu kostki po-przypalałoEee tam. Nowe się wstawi...
-
może kupić te philipsy.? One kosztują coś koło 60zł ale będą dobre chyba co.?
-
może kupić te
philipsy.? One kosztują coś koło 60zł ale będą dobre chyba co.?kup co chcesz i tak nie będzie dużo większej różnicy w świeceniu sprawdzone
-
Ja dzisiaj wymieniłem stare żarówki na nowe ; )
drogowe - xenony - piekne biale swiatlo, no nie do porownania z podstawowym pomaranczowym
pozycyjne przednie - led 12v białe
podświetlenie tablicy - identyczne zarowki co wyzej ^
dodatkowo wymienilem zaroweczke w srodku nad glowa co w kloszu siedzi na niebieską pod kolor wnetrza, rowniez pieknieWyglad zmienilo bardzo, a lampy swifta szczegolnie tylnie sa bardzo ladne, wiec nie ma co ruszac : D
edit:
nie dawaj inne niż białe led ! zadne niebieskie, bzdury ; d -
Wyjedź z tymi swoimi mega wypaśnymi xenono podobnymi żarówkami w deszcz, będziesz widział "mniej niż zero", no ale Twój wybór. Mam nadzieje, że mają chociaż homologacje, bo te bez homologacji zwykle krzywo świecą (najczęściej po prostu po drzewach). Delikwenta z takimi żarówkami uznaję za skończonego wsiura i czasem nie omieszkam mu o tym powiedzieć stojąc w jakimś korku
-
oj chyba przesadzasz, mi świecą idealnie na wprost tak jak powinny, a nawet lepiej (niż poprzednie)