Szybko osadzający się kurz na mojej karoserii
-
Dzieki, az tak sie nie wtajemniczale, idealnie umylem na ręcznej, po wyschnięciu natarlem dokladnie woskiem, jutro rano splucze, zobacze efekt ; )
-
czy oze jeszcze teraz swiezo po woskowaniu powinienem spulkac ten syf? : P
-
czy oze jeszcze
teraz swiezo po woskowaniu powinienem spulkac ten syf? : Pwoskowanie ... to się wciera panie ...
-
no tak, juz wtarlem, zeszlo sie 2,5h bo maly samochod, tylko nie wiem czy splukiwac czy nie (no bo jest po tym ytoche tlustszy)
-
no tak, juz
wtarlem, zeszlo sie 2,5h bo maly samochod, tylko nie wiem czy splukiwac czy nie (no
bo jest po tym ytoche tlustszy)nic nie zmywać przetrzeć suchą ścierką ( delikatną )
http://www.myjauto.pl/site/65/woskowanie-samochodu.html - masz mały manuel
-
dobry poradnik, no ja mialem nieco trudniej, bo konsystencja wosku byla bardziej jak kostka mydła bez wody
-
OT: nie używaj imienia mojego auta nadaremne heh EOT
-
porostu za dużo dałeś wosku i teraz masz problem z wypolerowaniem cieniutka warstwę nakładasz aplikatorem do wosku (np:gąbkowym)czekasz aż pojawi się biała mgiełka i polerujesz microfibra, tylko później używaj jakiegos szamponu o naturalnym ph bo zmyjesz wosk i tak samo zapomnij o myjni bezdotykowej
-
i tak samo zapomnij o myjni bezdotykowej
można tam jechać na zmycie samochodu samą wodą, nic więcej
-
Efekt końcowy jak na zdjeciach, przepraszam za jakość, ale widac ze sie swieci ; )
Dzeki wszystkim za wskazówki !
zobaczymy ile tak wytrzyma : |
-
Sądząc po datach zdjęć to jeszcze poprzedni właściciel je robił...
-
dzisiaj rano, w okularach z ktorych robilem nie da sie zmienic daty
-
dzisiaj rano, w
okularach z ktorych robilem nie da sie zmienic datySpoko, żartowałem tylko. Znaczek na masce strasznie słabo wygląda na tle auta teraz...
P.S. Zobaczymy na jak długo będzie efekt, bo mój wygląda tak samo po 10 minutach na myjni bezdotykowej + ok. 20 minut wycierania do sucha i trzyma ok. 2-3 tygodni...
-
No po myjni i solidnym wytarciu wytrzymywal 3 dni...
Uwierz mi, że w rzeczywistosci wyglada duzo lepiej ; )
No niestety nie mam dobrej kamery : | -
No po myjni i
solidnym wytarciu wytrzymywal 3 dni...To kiepska myjnia widocznie albo tak kiepsko myjesz...
Uwierz mi, że w
rzeczywistosci wyglada duzo lepiej ; )
No niestety nie mam
dobrej kamery : |Ale nie mówię że źle wygląda tylko zrób coś ze znaczkiem, bo się teraz wyróżnia na niekorzyść...
-
myślałem o tym, ale nie wiem skąd wezme lepszy : |
Kurz osiada w chwile, moze dlatego ze parkuje na ulicy albo jakość lakieru ktory byl odnawiany jest nie taka jak powinna, no nie wiem, wydaje mi sie ze dobrze mylem
Ale teraz pięknie się świeci ! -
myślałem o tym, ale
nie wiem skąd wezme lepszy : |A kto Ci każe innego szukać???
Kurz osiada w
chwile, moze dlatego ze parkuje na ulicy albo jakość lakieru ktory byl odnawiany
jest nie taka jak powinna, no nie wiem, wydaje mi sie ze dobrze mylem
Ale teraz pięknie
się świeci !Ja też parkuję na ulicy...
-
No a co innego mam z nim zrobic? : P
-
No a co innego mam
z nim zrobic? : PPolecam lekturkę mojego wątku na organizacyjnym... Tam znajdziesz odpowiedź.
-
o widze podobne auto ! : P
marker olejny... No pomalować można, ladniej to wygląda ; )