PILNIE potrzebna porada - Suzi nie współpracuje :(
-
Kochani złośnicy czy mógłby ktoś poratować jeszcze jakimiś cennymi poradami tudzież domysłami ? Ps. Jestem również ciekaw czy przeciętny laik jest w stanie sprawdzić cewkę zapłonową oraz moduł zapłonu w sensie ich sprawności oczywiście ?
-
Sprawdziles iskre na tym przewodzie o ktorym pisalem?
-
Nie mam jak sam sprawdzić
nie ma chętnych żeby pokręcić rozrusznikiem -
Byłem przed chwilką z sąsiadem sprawdzać,nie podaje prądu z cewki na przewód
-
Odholowano suzi do ASO.Miałem telefon stwierdzono że cewka zapłonowa dobra,stawiają na czujnik Halla lub moduł zapłonu.Na co stawiacie ? Muszę zakupić sam bo nie mają na swoich hurtowniach i gdzie to zakupić bo szukam i nic
-
Odholowano suzi do
ASO.Miałem telefon stwierdzono że cewka zapłonowa dobra,stawiają na czujnik Halla
lub moduł zapłonu.Na co stawiacie ? Muszę zakupić sam bo nie mają na swoich
hurtowniach i gdzie to zakupić bo szukam i nicCo to za ASO, że nie ma części do Swifta?
-
Tu nie ma na co stawiać, zmierzyć rezystancję czujnika, podłączyć w oscyloskop i już wiadomo Średnio rozgarnięty mechanik postawi diagnoze w godzinę. Fakt faktem częściej padają czujniki, niż elektronika odpowiadająca za zapłon- czytaj ECU
A co do tego gdzie kupić hallotron- nowego w sklepie raczej nie znajdziesz, trzeba kupić cały używany rozdzielacz i przełożyć, nie są one wcale takie drogie, za stówkę kupisz bez problema.
Pytanie dodatkowe- w mk3 był hallotron?
-
Powiedzieli że:jest w aparacie zapłonowym i go podejrzewają dlatego że nie można jego sprawdzić,a jak jestem taki mądry to mam przyprowadzić takiego coby spradził
-
Jeszcze jedno pytanko - czy ma ktoś może jakiś opis lub schemat pokazujący jak sprawdzić czy moduł zapłonu i czujnik Halla są sprawne ? Pytam bo chętnie wydrukowałbym coś takiego i pokazał Panom z ASO, że jednak jest to możliwe do sprawdzenia, wystarczy chcieć
-
Drogi kolego! Moja cierpliwość się wyczerpuje. Jesteś już nie młodym userem na forum i powinieneś wiedzieć, że własne posty należy edytować a nie na nie odpowiadać . Jeszcze jeden taki przypadek i pojedziesz do krainy, gdzie można zastanowić się jak należy korzystać z forum.
-
Ok
-
Jeszcze jedno
pytanko - czy ma ktoś może jakiś opis lub schemat pokazujący jak sprawdzić czy moduł
zapłonu i czujnik Halla są sprawne ? Pytam bo chętnie wydrukowałbym coś takiego i
pokazał Panom z ASO, że jednak jest to możliwe do sprawdzenia, wystarczy chciećSłuchaj, co to za serwis, skoro chcą od Ciebie schematów???
To jest naprawdę ASO czy jakiś zakład kowalski u przysłowiowego pana Henia?
Zabieraj auto stamtąd jak najszybciej, bo jeśli sam będziesz wiedział co i jak masz sprawdzić, to uruchomisz auto sam
-
Słuchaj, co to za
serwis, skoro chcą od Ciebie schematów???
To jest naprawdę
ASO czy jakiś zakład kowalski u przysłowiowego pana Henia?
Zabieraj auto
stamtąd jak najszybciej, bo jeśli sam będziesz wiedział co i jak masz sprawdzić, to
uruchomisz auto samSłuszna uwaga, na szczęście nie muszę się już z nimi użerać. Dzięki waszym poradom auto ruszyło za pierwszym razem, rzeczywiście wystarczyło wymienić aparat zapłonowy.
Dzięki wszystkim za pomoc !
-
Słuszna uwaga, na
szczęście nie muszę się już z nimi użerać. Dzięki waszym poradom auto ruszyło za
pierwszym razem, rzeczywiście wystarczyło wymienić aparat zapłonowy.
Dzięki wszystkim za
pomoc !no i gitara, niech auto służy