Bardzo duże spalanie w swifcie 1.0
-
Dołącze się do tematu, bo też zauważyłem zwiększone spalanie w moim silniczku 1.0
Czy przestawiony zapłon może być powodem większego spalania?
-
Panowie, wydawało mi się, że problem znikł, ale to było tylko złudzenie.
Więc podsumowuję, wymieniłem:
-sondę lambda,
-mapsensor,
-czujniki temperatury,
-kompletny wtrysk,
-termostat.Nie mam pojęcia co może być. Jedyną zastanawiającą rzeczą jest, że silnik wkręca się w miarę sprawnie na obroty przy maksymalnie przyspieszonym zapłonie oraz to, że wtrysk po prostu 'leje' tym paliwem zamiast podawać.
-
Panowie, wydawało
mi się, że problem znikł, ale to było tylko złudzenie.
Więc podsumowuję,
wymieniłem:
-sondę lambda,
-mapsensor,
-czujniki
temperatury,
-kompletny wtrysk,
-termostat.
Nie mam pojęcia co
może być. Jedyną zastanawiającą rzeczą jest, że silnik wkręca się w miarę sprawnie
na obroty przy maksymalnie przyspieszonym zapłonie oraz to, że wtrysk po prostu
'leje' tym paliwem zamiast podawać.no to został tylko do wymiany TPS i komputer. Kompa kupisz używanego od 50 zł, TPS nie wiem za ile...
-
A można sprawdzić w jakiś sposób kompa albo TPSa?
-
A można sprawdzić w
jakiś sposób kompa albo TPSa?co do TPS to już pisane było wielokrotnie, ale jak coś to napisz priva do kolegi none7 to Ci wytłumaczy. Może się nie obrazi
-
TPS
dla 3.5 mm 1.1V
do oporu otwarta przepustnica 3.86VCzyli TPS sprawny...
Czyżby rzeczywiście komp padł? Przez to ten kompletny brak mocy i spalanie 2x większe?
-
TPS
dla 3.5 mm 1.1V
do oporu otwarta
przepustnica 3.86V
Czyli TPS
sprawny...
Czyżby rzeczywiście
komp padł? Przez to ten kompletny brak mocy i spalanie 2x większe?Jak już wymieniłeś praktycznie wszystko co możliwe w kwestii spalania, to zainwestowanie w używany komputer 50 zł nie robi tragedii. Skoro piszesz, że wymieniłeś kompletny monowtrysk i jak twierdzisz leje on paliwem, to może mieć złe sterowanie z komputera i dawka jest o wiele za duża...
-
Wpadłem na pewien trop... a raczej kabelek. Wychodzi on chyba z komputera, jest bardzo małego przekroju, jest czarny i urwany. Wisi w kierunku bezpieczników... może mi ktoś powiedzieć od czego to jest ?
-
On może prowadzić właśnie do monowtrysku... Jak z kostki komputera wystaje resztka tego kabla to podłącz to na razie prowizorycznie, odłącz na kilkanaście minut akumulator (reset komputera) i potem odpal
-
To nie było to.
Panowie, jako że znalazłem w swoim swifcie złącze OBD2, kupiłem sobie kabel do niego. No i nie chce mi się z nim połączyć... na warsztacie też podczepiali pod kompa i nie dało rady. Jest jakiś specjalny program do świstaka czy jak?
-
To nie było to.
Panowie, jako że
znalazłem w swoim swifcie złącze OBD2, kupiłem sobie kabel do niego. No i nie chce
mi się z nim połączyć... na warsztacie też podczepiali pod kompa i nie dało rady.
Jest jakiś specjalny program do świstaka czy jak?swifty nie mają EGR w wersji na europę, to tak na marginesie
Jak VAG'a kupiłeś, to nie pójdzie za chiny ludowe. Z innymi też jest mega problem, nie znalazłem programu, którym skomunikowałbym swifta z lapkiem. Ba, nawet boshowski KTS ma problemy z odczytem większej ilości danych niż pamięć błędów i czasem wykres z sondy. To obd2 w swifcie jest dzikie... choć raz jeden skaner mi pokazał wszystko, nawet takie rzeczy jak ciśnienie atmosferyczne powietrza, kąt wyprzedzenia zapłonu, ustawienie przepustnicy i wiele ciekawych rzeczy.
-
Może powiedzcie mi... czy na powrocie paliwa jest jakiś filtr ?
-
Może powiedzcie
mi... czy na powrocie paliwa jest jakiś filtr ?Nie ma
-
pewnie filtr na powrocie pomyliłeś z tym http://zlosniki.pl/stary_zlosniki/showflat.php?Number=617628
-
kurde, a ja wczoraj bak sciagałem i miałem coś takiego jak mini filtr... hm ale może to z czymś pomyliłem
-
kurde, a ja wczoraj
bak sciagałem i miałem coś takiego jak mini filtr... hm ale może to z czymś
pomyliłemmoże to jakiś zawór powrotny?