Płyta pod silnik
-
Cześć!
Planuję zamontować płytę pod silnik.
5mm, Alu chyba powinno wystarczyć?
Ktoś już montował takie cudo u siebie w Swifcie?
W jakich miejscach ją zamocować?
Z "tyłu" myślałem o rozpórce dolnej, a z przodu?
Może ktoś ma jakieś zdjęcia?Pozdrawiam,
Bak -
Z przodu zrób tak żeby płyta robiła za rozpórkę dolna.
-
Tak właśnie chcę zrobić, chodzi mi o... inny przód
Nie wiem jak to napisać, zaraz wkleję profi rysunek w Paint'cie--EDIT--
Już jest
Chodzi mi o to, że tył płyty będzie przytwierdzony do rozpórki dolnej mniej więcej tak jak na rysunku, tylko nie wiem gdzie z przodu przytwierdzić tę płytę.
-
-
to napewno widzaleś
http://allegro.pl/plyta-pod-silnik-suzuki-swift-gti-omp-sparco-kjs-i1792194290.htmlto pewnie też : klik
-
Widziałem.
Tutaj na rysunku też zaznaczyłem miejsce mocowania "z tyłu". Nie wiem do czego przytwierdzić tę płytę z przodu. Czy do tej belki poprzecznej?
Czy trzeba jeszcze jakieś mocowania porobić?Mile widziane foto.
to pewnie też :
klikTego akurat nie.
Mam po prostu człowieka, który zrobiłby mi taką płytę za 350zł, tylko samą płytę, bez mocowań, bez niczego.
I się zastanawiam, do czego to przyczepić? -
Widziałem.
Tutaj na rysunku
też zaznaczyłem miejsce mocowania "z tyłu". Nie wiem do czego przytwierdzić tę płytę
z przodu. Czy do tej belki poprzecznej?
Czy trzeba jeszcze
jakieś mocowania porobić?
Mile widziane foto.
Tego akurat nie.
Mam po prostu
człowieka, który zrobiłby mi taką płytę za 350zł, tylko samą płytę, bez mocowań, bez
niczego.
I się zastanawiam,
do czego to przyczepić?Do przedniej belki dospawaj sobie (po bokach) jakieś profile stalowe, z otworem na dole ze wspawanymi nakrętkami. Do nich będziesz przykręcał płytę - było to fajnie widoczne na jakiejś fotce Toydolsa.
-
Dzięki Erde.
Chyba chodzi o zdjęcia z tego tematu, tak?
http://zlosniki.pl/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=960515#Post960515
Tak BTW, to wcześniej szukałem na zlosnikiu i nic nie znalazłem pod "płyta", "płyta pod silnik" i inne tego typu kombinacje. Zacząłem przekopywać posty Toydolsa, patrzę a tu piękny temat "płyta pod silnik"
Ale jak ktoś ma jeszcze jakieś zdjęcia/ inspiracje, to poproszę
-
Dzięki Erde.
Chyba chodzi o
zdjęcia z tego tematu, tak?
http://zlosniki.pl/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=960515#Post960515Dokładnie to
-
Z jakiego powodu zakładasz tą płytę? Chcesz uchronić podwozie przed ciałami stałymi, czy ciekłymi?
-
U siebie w mam założona płyte 4 mm. Nie jest ona super gruba, ale jeżdżąc głównie po szutrach daje rade. Przyjeła juz pare mocniejszych tąpnieć i ani razu nie zawiodła. Zamontowalem ją u siebie w ten sposób że przednią część do podłużnicy a tylnią aż za poduszki wahacza, tak zeby osłaniała maksymalnie skrzynie i silnik. Co do rozpórki to zrobiłem u siebie dolną z przodu.
-
Gość oferuje tą płytę odkąd zrobił dla mnie na podstawie szablonu, który mu przygotowałem - nie patrzcie na zdjęcie, bo to płyta z sc/cc...
Płyta z przodu mocowana do belki (dospawane nakrętki + śruby z płaskim łbem), z tyłu mocowanie do dorobienia.
6mm daje radę, ale potrafi się wygiąć (w rowie były kamienie), więc nie jest jakaś super mega pancerna. -
A jak to wygląda na przeglądzie? Tą płytę trzeba demontować przed przeglądem? Nie czepiają się o tą płytę np. ze względu na bezpieczeństwo bierne w ruchu drogowym (cywilnym)?
-
A jak to wygląda na
przeglądzie? Tą płytę trzeba demontować przed przeglądem? Nie czepiają się o tą
płytę np. ze względu na bezpieczeństwo bierne w ruchu drogowym (cywilnym)?Odkręcasz przed przeglądem i tyle.
A jaki by to miało mieć związek z bezpieczeństwem biernym? -
nie może wystawać poza obrys zderzaka - tak samo na BK
-
Z jakiego powodu
zakładasz tą płytę? Chcesz uchronić podwozie przed ciałami stałymi, czy ciekłymi?Przed ciałami stałymi
-
A jaki by to miało
mieć związek z bezpieczeństwem biernym?Jedziesz powiedzmy autem i przywalasz w coś a płyta się urywa i obcina komuś stopę albo wchodzi wgłąb kabiny Swifta