Jakie osłony przegubów?
-
Zamówiłem HDK podobno oryginał po 30zł szt wiec ok, Japanline pare zł mniej wiec sie nie oplaclalo brac tańszych.
jak ktos ma jakies sugestie jeszcze to niech pisze bedzie do wyszukiwarki.
-
W moim swifcie 1.0 ostatnio zalozylem gumy od tico najtansze, narazie spisuja sie ok tylko opaski nie pasowaly.
-
Zamówiłem HDK
podobno oryginał po 30zł szt wiec ok, Japanline pare zł mniej wiec sie nie oplaclalo
brac tańszych.
jak ktos ma jakies
sugestie jeszcze to niech pisze bedzie do wyszukiwarki.Kup smar molibdenowy, odpowiednie ilości znajdziesz w manualu. Często w GTI zdjęcie zew. przegubów jest niemożliwe, nie tłucz nie siłę, jak nie schodzi łatwo, bo uszkodzisz szczelinę na pierścień w półosi i zęby. Trzeba wtedy zakładać gumy od strony przegubów wew., czyli zwalić półosie, czyli spuścić także olej ze skrzyni. Większych problemów raczej nie było.
-
W zestawie podobno jest smar, a jak nie to smaru Ci u mnie dostatek
Wiem wiem ze łatwiej zdjąć wew, olej i tak pewno trzeba wymienić bo juz czas i ubyło trochę przez lewy uszczelniacz bo biegi delikatnie ciężej wchodzą.Kurde drogi ten Taf-x ehh ;/ ta nowa wersja SYNTRANS TRANSAXLE to to samo ?
-
Szybkie pytanko
jakiej firmy kupić osłony gumowe przegubów do GTi zew i wew?
Takie co by nie
były jakieś specjalnie drogie a wytrzymały kilka sezonów?ja mam kupiłem od mazdy 323f 92-96r firmy mtx-chyba jakoś tak leciał i nie narzekam 28zł jak pamiętam
-
Ja kupiłem za 30 pln chyba TRW ze smarem - bardzo dobre nawet do moich potrzeb na KJSy i super Oesy.
Ale szukam też jakiś wzmocnień - poliuretany pod skrzynie - czy ktoś wie gdzie to dostać?? -
wystarczyło zerknąć jeden wątek niżej, o tu
-
Dzięki za link - własnie myślę żeby wzmocnić skrzynię bo mam czasem problem z 3 żeby weszła.
zauważyłem tam również tuleje tylnego zawieszenia - teraz chcę zamontować twardsze amorki i sprężyny, do czego mi się przydadzą te tuleje? -
Będą twardsze, sztywniejsze i zdecydowanie trwalsze.
-
Ta ciężko wchodząca 3 to stały temat w GTi, mogą pomóc usztywnione poduszki silnika i skrzyni.