Uszczelniacz walka zmiany biegow [swift GTi]
-
Poszukuje informacji
- czy ktoś wymieniał uszczelniacz walka zmiany biegów w skrzyni?
- czy faktycznie należy ją wyjąc i rozebrać?
- znane są jego wymiary? gdzieś poza salonem go dostanę? wszystkie odwiedzone przeze mnie sklepy rozkładają ręce.
Pozdro
-
Kłania się manual. Nie trzeba rozbierać skrzyni. Trzeba zlać olej, odkręcić pokrywkę przy wybieraku (trzy śruby na klucz 10), potem odkręcić śrubę, którą widać w dziurze(klucz 12 - śruba mocuje ramię dźwigni), wyciągnąć śrubę i ramię. Potem odkręcić śrubę (klucz 14 o ile pamiętam), która jest zaraz za wejściem wybieraka do skrzyni (mamy tu śrubę, podkładkę, sprężynkę i kulkę (do wyjęcia kulki przyda się magnesik)). Odkręcić śrubę mocującą wybierak idący od dźwigni zmiany biegów do tego, który wchodzi do skrzyni. Wyjąć interesujący nas element. W środku jest uszczelniacz, tylko nie pamiętam, czy oprócz takiego mosiężnego wprasowanego w obudowę jest tam jakiś oring czy nie. Jeśli jest oring to taki dobierzesz, jeśli nie to serwis.
-
No to gitara tak mi się też wydawało. Manual jednak jednoznacznej odpowiedzi mi nie udzielił
Thx!!
Tak czy siak przydały by się wymiar tego oringu
-
uszczelniacz jest do kupienia w dobrym sklepie z częściami, nie trzeba gnać do aso... Zadzwoń do japan moto w rumi chłopaki napewno pomogą, brałem od nich ten uszczelniacz, leży gdzieś w garażu bo ten w skrzyni okazał się dobry. jak Coś napomknij że Filip kupował więc jest on dostępny. a na marginesie to chyba się nazywa uszczelniacz wybieraka.
-
Dzięki