montaż radia
-
jak nie masz nic wczesniej grzebane to kazdy kabelek powinien byc opisany
chyba ze ty szukasz na kablach od glosnikow xD
jak ci sie nie chce szukac zawsze mozesz poprowadzic nowe kable
-
jak nie masz nic
wczesniej grzebane to kazdy kabelek powinien byc opisany
chyba ze ty szukasz
na kablach od glosnikow xD
jak ci sie nie chce
szukac zawsze mozesz poprowadzic nowe kableSpokojnie - w moim GL-u nie było w serii zegarka w konsoli, więc jakiś "magik" montując radio wziął sobie prąd do zasilania radia tnąc kostkę od zegarka właśnie, więc u kolegi też może być narzeźbione
-
U mnie z kolei na oryginalnym złączu nie było masy a nikt wcześniej na pewno nic nie grzebał.
-
Napisałem wyżej że ktoś grzebał już przy zasilaniu radia:) Spytam inaczej jakiego koloru są kable zasilające do radia od strony samochodu? I w jaki sposób zamontować radio oprócz przykręcania do tej metalowej ramnki(tak jak jest przykręcony zegarek)?
-
u mnie w mk3 tez się nie chciała ramka zmieścić, jest tam taki rant w około miejsca na radio wiec go zniwelowałem i teraz jest dobrze, ważne żeby dobrze przymocować również kieszeń co by radio nie latało. A jak instalacja była grzebana to ciężko coś powiedzieć.
-
Jak ktoś by zrobił zdjęcie lub podał kolory kabli do radia od strony samochodu to bym był wdzięczny. Ubek19 masz możliwość zrobienia zdjęcia jak zrobiłeś przy tej ramce?
-
Na początku nie miałem ramki od radia bo woziłem jakiegos starego kaseciaka, i przy startowaniu ze świateł potrafił wyskakiwać
-
Na początku nie
miałem ramki od radia bo woziłem jakiegos starego kaseciaka, i przy startowaniu ze
świateł potrafił wyskakiwaćmam to samo xD i czasem dylemat lapac radio czy bieg zmieniac xD
co do kolorow ja mialem do nich przyczepione takie karteczki z napisami po japonsku i angielsku xD
jak zejde potem do samochodu to postaram sie walnac jakas focie
-
PS wiem jak podłączyć prawidłowo radio samochodowe:D
Nie o to mi chodziło.
-
juz spobie poradzilem sam... mam teraz pytanie ktory z bezpiecznikow odpowiada za zapalniczke samochodowa? i jak zmienic sposob montowania radia(nie srobami lecz na ramke tak jak jest to w innych autach)?
-
juz spobie
poradzilem sam... mam teraz pytanie ktory z bezpiecznikow odpowiada za zapalniczke
samochodowa?wspólny dla zapalniczki i radia o wartości 15A
-
No ok... ale radio mi działa normalnie, wszystkie lampki podświetlające działają. Pytanie czemu nie ma prądu w gnieździe zapalniczki? wszystkie bezpieczniki są dobre:D
-
a zapalniczka to ci wogole dziala??
moze poprzedni wlasciciel wypial zasilanie od niej
-
ja tez mialem taki problem i zrobilem w taki sposob ze zaraz za panelem radia owinolem kilka razy izolacja zeby ciasniej weszlo i jest git:) nawet jak ruszam z pod swiatem to radio ani drgnie...:)
-
No ok... ale radio
mi działa normalnie, wszystkie lampki podświetlające działają. Pytanie czemu nie ma
prądu w gnieździe zapalniczki? wszystkie bezpieczniki są dobre:DPrąd w gnieździe zapalniczki w Swifcie pojawia się dopiero po przekręceniu kluczyka w pozycję zapłon
-
spoko... sprawdzałem w różnych kombinacjach (przełączona stacyjka, na światłach) i nie ma prądu w zapalnice, dodam że wszystko jest podpięte do zapalniczki:D
-
spoko...
sprawdzałem w różnych kombinacjach (przełączona stacyjka, na światłach) i nie ma
prądu w zapalnice, dodam że wszystko jest podpięte do zapalniczki:Dto ją rozkręć i złóż ponownie, bo może się rozkręciła i nie ma styku