Akumulator do Swifta
-
Jakim cudem? Bez
mijania nie mają prawa się włączyćMoże wiązka po swapie GTi do mk4 ma z tym coś wspólnego, że mu się włączają?
-
Kiedyś opisywałem
problem z chińskim bądź podobnym radiem i jego podłączeniem pomijając zapłon, dziwne
rzeczy wychodziły, w tym potworny pobór prądu na wyłączeniu.No odradziłeś mi kupno jakiegoś badziewia 2 DIN chińskiej produkcji - Dygnity bodajże
W marcu albo kwietniu 2014 kupiłem radio 2 DIN JVC - do tej pory problemów z nim nie było, ale już było cieplej - dzisiaj o 4 rano w Warszawie było tylko +2 stopnie C
Tak czy siak podepnę je pod ACC, ale nie w ten weekend - gości będę miał
Jak na razie dziś rano aku miał 12,6 V w stanie spoczynku.
Na światłach włączonych i pierwszym stopniu nawiewu ładowanie wynosi 13,8 V, bez świateł i nawiewu 14,2 V.
Jak dojechałem do domu to odłączyłem alarm z centralnym zamkiem, jakoś ta dioda marnie migała, może tam się coś zwaliło
Jutro wieczorem sprawdzę ile będzie miało aku w stanie spoczynku, jak będzie spadać to odepnę na razie radio...
Ile Wasze auta mają napięcia ładowania? Zastanawiam się nad jakimś używanym młodym alternatorem - jak kupię taki z GL mk5 z trzema rowkami to powinien być ok?
Ewentualnie ten altek z GTI jest trochę mocniejszy? Więcej amper daje?
I jeszcze jedno pytanie: może wzmacniacz audio coś się zepsuł i prą żre? Chyba zamontuję na jego tym grubym kablu zasilającym tzw. "esa" czyli bezpiecznik jednofazowy
-
Z tego co kojarzę
Adamo ma radio Sony i to młode więc chyba nie powinno być takich jazd, chyba, że
faktycznie jakimś ruchem włączył radio wysiadając z auta, a jak pisał auto stało 30
kilka godzin więc mogło rozładować aku.JVC radio mam, więc jeden pies co Sony
W sumie panikę sieję, ale może rzeczywiście zostawiłem radio włączone - cały czas na noce się pracuje, a przed 5 rano na parkingu już świadomość nie ta...
Jak ten aku miał 7 V napięcia, to radio migało - albo migało bo je zostawiłem włączone i zżarło prąd, albo może samo się tak uruchamia jak napięcie spada poniżej określonego poziomu
-
Bo jest mocno namieszane w instalacji
Co do altka, to masz ładowanie ok, powyżej 14 jak ładuje na luzie to jeszcze nie jest padaka, zrób pomiar, czasem to sam alarm zaczyna być prądożerny, od tak, zrób pomiar prądu bez uruchamiania silnika, po kolej odłączaj alarm, radio, obserwuj spadek poboru i wyciągniesz wnioski.