Spryskiwacz tylnej szyby
-
Witam
Mam problem ze spryskiwaczem w swifcie mk4 hatchback.
Pompka działa, słychać jak się z tyłu leje tylko zamiast lać dyszą na szybę leje się z dołu klapy po lewej stronie. Od środka wygląda to tak jakby płyn wydobywał się z uszczelki od szyby. Mam przeczucie że wężyk jest dziurawy wewnątrz tylnej klapy i do środka leje się cały płyn. Pytanie teraz jak temu zaradzić?Aktualizacja.
Po lewej stronie klapy idzie czarny wężyk ale to jest swego rodzaju chyba tylko dla ochrony nie? Docelowy wężyk idzie w nim? w razie pęknięcia tego wężyka jak go wymienić lub załatać? -
może moja odpowiedź nie wprowadzi nic... ale są rzeczy o ktore nie powinno sie pytac... sprawdzic, zrobic samemu.
to tak samo jak ja miałem...
miałem zakładac temat, gdy?:
"spryskiwacz z tylu nie lecial, slyszalem bulgotanie przy nogach, co zrobić?"
nie badzmy smieszni... po cowes kogos do auta, niech zalaczy spryskiwacz, a ty nasluchuj. moze gdzies ze zlaczki zlecialo, nikt nie wie. ty to musisz sprawdzic
-
Trzeba było kupić sedana
Musisz udrożnić cały system jeśli jest zapchany, jak jest drożny a mimo to nie leci na szybę to pewnie leci gdzie indziej, więcej pomysłów nie mam. Tak czy inaczej cały wężyk trzeba sprawdzić.
-
Nie wiem czy kolega rozwiązał problem, ale będzie dla potomnych
u mnie też mam problem ze spryskiwaczem tylnej szyby, a mianowicie uszkodzony jest sam spryskiwacz. Pęknął plastik spryskiwacza tuż za miejscem gdzie kończy się wężyk po nałożeniu. Myślałem, że to jest składane, rozebrałem, sprawdziłem wężyk w klapie nałożyłem na spryskiwacz zmontowałem z powrotem. W momencie jak poszła woda (płyn) przez chwilę trysnęło ze spryskiwacza, ale ciśnienie spowodowało że plastik się rozleciał i woda poszła w klapę
Przed rozebraniem całej klapy i zabawą związanymą z przeprowadzeniem wężyka przez klapę sprawdź najpierw sam spryskiwacz.