głośniki w S.S.
-
mam wzmaka z eq, na pewno wydoli, ciągnelo mi tube z glosnikiem magnata 40cm
-
Myślę o tym:
http://allegro.pl/hertz-dsk-165-3-kurier-dystans-kable-same-gratisy-i1433053103.htmllepiej te + wzmacniacz :
Wychodzi na to, że
dystans przynajmniej 20mm :\ Te boczki z R19 mi raczej nie wejdą, ze wględu na to,
że mam glsa, a on nie ma takiej prostej tapicerki jak gl.wejdą, wykręcasz starą kieszeń Dajmos też miał GL-a jeśli dobrze pamiętam i dało radę
dobry wybór te
głośniki na przód ?na początek dobry, ale żebyś się cieszył z nich w 100% to tak jak pisał Danbar - wzmacniacz
myślę o takich samych w kieszeniach z R19 jak uda się znaleźć po
taniości. Drzwi będą wygłoszone matami.po taniości kieszenie to pewnie wygłuszenie z cyklu APP lub Boll
Otwory konstrukcyjne zaślepiasz czy co ? -
Za dużo w drzwi też nie ma co pakować, bo dam se łeb uciąć, że będzie coś rezonować- zwłaszcza nieszczęsny podnośnik szyby, czy sama szyba w jeszcze bardziej nieszczęsnej prowadnicy.
-
Za dużo w drzwi też
nie ma co pakować, bo dam se łeb uciąć, że będzie coś rezonować- zwłaszcza
nieszczęsny podnośnik szyby, czy sama szyba w jeszcze bardziej nieszczęsnej
prowadnicy.bez obrazy, ale robiłeś drzwi ? bo mam wrażenie, że nie, a przypuszczenia to lepiej zachować dla siebie
mam wzmaka z eq, na
pewno wydoli, ciągnelo mi tube z glosnikiem magnata 40cmtuba ... tia
-
Nie, nie robiłem, ale słyszę jak wszystko w tym pieprzonym aucie trzeszczy jak się jedzie. A co do tuby, grało dobrze, ale trochę to zbyt szczeniackie, pozatym brak bagażnika, więc wywaliłem. Nie wiem do czego pijesz, ale zachowaj niemerytoryczne uwagi dla siebie.
-
Nie, nie robiłem,
ale słyszę jak wszystko w tym pieprzonym aucie trzeszczy jak się jedzie.jak zrobisz drzwi i wygłuszenie połowy auta, to nie będziesz słyszeć
Tylko do tego trzeba czasu, materiałów, pieniędzy, oraz samozaparcia do rozbierania elementów po parę razy do osiągnięcia celu.
Najgorszym elementem jest sama deska rozdzielcza ... to jest zabawaA co do
tuby, grało dobrze, ale trochę to zbyt szczeniackie, pozatym brak bagażnika, więc
wywaliłem.tuba nie gra dobrze
Nie wiem do czego pijesz, ale zachowaj niemerytoryczne uwagi dla siebie.
poczytaj trochę o akustyce szeroko pojętej, ja nie mam zamiaru nawracać kolejnej osoby.
Chcecie to wstawiajcie tuby, coaxy mi to lotto i wasze zmarnowane pieniądze.
Tylko proszę o jedno - nie siejcie farmazonów, że to gra dobrze, gra dobrze może dla Ciebie, co nie oznacza że dla innych także.
Zapraszam na jakiś spot CA, w Twoich okolicach jest bida, ale coś się kroi powoli, tam przekonasz się chociaż trochę, o czym pisałem -
Powiem tak, każdy ma taki wiek, że jemu wystarczy żeby w aucie było WRC (warcy, rycy, tszescy). Nie podważam Twoich teorii, bo póki co wygłuszałem tylko trabanta (a i tak niewiele mi z tego wyszło). Nie jestem audiofilem, po prostu teraz chcę, żeby nie pierdziało mi coś za uchem- a tak się dzieje w oryginalnych miejscach pod głośniki w ss (szczególnie z tyłu). Jeśli mówisz, że wygłuszone drzwi będą dobrym zbiornikiem dla 165mm to ok, zamawiam, dorzucę dystanse i zobaczymy. Ja jednak jestem z natury podejrzliwy i sceptyczny, dlatego pytam, bo mi się po prostu nie widzą głośniki tam, gdzie je przysłaniasz nogami, gdzie ładujesz solą z butów przy wchodzeniu i wychodzeniu w zimie itp. Także peace i czekam na kolejne uwagi, ciekawostki dot. montażu głośników w przednich drzwiach ss. Jak przyjdą mi głośniki to będzie foto story jak to zrobiłem.
-
Powiem tak, każdy
ma taki wiek, że jemu wystarczy żeby w aucie było WRC (warcy, rycy, tszescy).wiesz mnie też kiedyś nie irytowało to, że pół auta mi gra, tak samo jak do czasu bawił mnie głośny wydech, obecnie mam go ochotę wywalić, co by cieszyć się spokojem w dłuższych trasach
Nie jestem audiofilem, po prostu teraz chcę, żeby nie pierdziało mi
coś za uchem- a tak się dzieje w oryginalnych miejscach pod głośniki w ss
(szczególnie z tyłu).tak jest, jak miejsca nie mają komór zamkniętych.
Jeśli mówisz, że wygłuszone drzwi będą dobrym zbiornikiem dla
165mm to ok, zamawiam, dorzucę dystanse i zobaczymy.wygłuszenie dosłowne, razem z zaślepienie otworów technologicznych.
Także peace i czekam na kolejne uwagi, ciekawostki dot.
montażu głośników w przednich drzwiach ss. Jak przyjdą mi głośniki to będzie foto
story jak to zrobiłem.niestety nie wiem gdzie mam fotki z głuszenia swoich drzwi ( stage 1 ), bo z chęcią bym wrzucił
-
Słuchaj, jakie wygłuszenie polecasz? Bo są różne maty, a ja się nie znam za bardzo. Druga sprawa. Z tego co teraz ogarniałem w aucie, to jak przesunę kieszeń (albo zamontuję tą z R19 to na wysokości fotela między fotelem kierowcy, a kieszenią będzie bardzo mało miejsca. Nie jest to w praktyce wkurzające (bo nieergonomiczne na pewno)?
Co do głośnych wydechów, to nigdy nie byłem ich fanem, zarówno w samochodach, jak i w motocyklach.
-
Słuchaj, jakie
wygłuszenie polecasz? Bo są różne maty, a ja się nie znam za bardzo.najtańsza opcja - Boll i APP, niestety lubią pękać dodatkowo obowiązkowo opalarka w ruch, nie mniej jednak popytaj o "miękkiego" Bolla
inne rozwiązanie - dekarka.
Droższe - STP/GMS ( ja mam drzwi wyklejone STP właśnie )
Kolejne półki to Hollywood Energetic, Stinger, Dynamat i np. pasta Brax na boczki, ale to już masa $$.
Zresztą nie ważne jest aż tak bardzo czym głuszysz, tylko żeby się przyłożyć do tego i zrobić to z głowąprzykład :
Druga sprawa. Z
tego co teraz ogarniałem w aucie, to jak przesunę kieszeń (albo zamontuję tą z R19
to na wysokości fotela między fotelem kierowcy, a kieszenią będzie bardzo mało
miejsca. Nie jest to w praktyce wkurzające (bo nieergonomiczne na pewno)?temat Danbara lub Dajmosa - oni mają ( Dajmos w sumie miał ) kieszenie od R19
Co do głośnych
wydechów, to nigdy nie byłem ich fanem, zarówno w samochodach, jak i w motocyklach.mi to lotto nie mniej jednak muszę sklecić coś cichszego
-
Chodzi Ci o masę na pędzel Bolla? Ja trabanta wygłuszałem samoprzylepnym armaflexem (stosuje się to do izolacji termicznej i akustycznej kanalow wentylacyjnych, rur, zbiornikow...). Nie wiem jak to tłumi, bo narazie korba wyszła bokiem
-
Chodzi Ci o masę na
pędzel Bolla?niet, takie cuś :
http://allegro.pl/boll-maty-wygluszajace-polimerowe-polimerowa-waw-i1417995591.html
-
Okej, sorry, że przynudzam, ale tak na zaś, dystans ma się oprzeć o blachę, czy może siąść na tapicerce boczka? Sprawa taka, że nie koniecznie uda mi się porządny okrąg wyciąć.
-
Okej, sorry, że
przynudzam, ale tak na zaś, dystans ma się oprzeć o blachę, czy może siąść na
tapicerce boczka? Sprawa taka, że nie koniecznie uda mi się porządny okrąg wyciąć.dystans idzie do blachy
-
nie ma kabli pod
głośniki sa puste miejscakable muszą być głośnikowe w moim GL-u wszystko było... Czyżby Madziary nie dawały kabli?
-
Pany, ile potrzeba mat 25x50 na wygłuszenie 2 sztuk drzwi przednich? Bo będę zamawiał, a nie wiem ile...
-
na wygłuszenie kompletne drzwi coś około 15szt o ile dobrze pamiętam, ale to niech jeszcze ktoś się wypowie
-
Pany, ile potrzeba
mat 25x50 na wygłuszenie 2 sztuk drzwi przednich? Bo będę zamawiał, a nie wiem
ile...A czym planujesz wyciąć równy okrąg w tapicerce aby bylo w miare estetycznie
-
Mam otwornice
-
Pany, ile potrzeba
mat 25x50 na wygłuszenie 2 sztuk drzwi przednich? Bo będę zamawiał, a nie wiem
ile...ja nie pamiętam ile mi zeszło, bo ja kupowałem bull pack i nie liczyłem, na bank powyżej 10 małych.
A czym planujesz
wyciąć równy okrąg w tapicerce aby bylo w miare estetycznienie wiem jak u was, ale u mnie dalej jest po prostu sklejka na to materiał, na to kieszeń dokręcana ...