Swift GTi problem z płynem
-
a to ty jeździsz
jeszcze tym autem nie wiesz gdzie by dostał kolektor 4 2 1 i czy myślałeś nad 4pJeżdże. Czasem się trafiają na ebay, allegro albo teamswift. Myślałem, miałem nawet już w domu prawie gotowy zestaw ale potem odpuściłem temat
-
Erde, why?
-
Erde, why?
Bo zestaw wymagał trochę jeszcze poprawek, innych przeróbek, no i wystroić coś takiego nie łatwo, zwłaszcza na map sensorze. Nie chciałem żeby znów auto stało X czasu, wolę mieć mniej koni i jeździć, zwłaszcza że i tak mocy nie wykorzystuje na 100%. Wolę teraz iść w stronę lepszego zawieszenia a moc niech będzie choćby i seria
-
to ile teraz masz tam mocy a ten mapsensor miałeś normalnie zamiast przepływki wsadzony czy były tam jakieś większe modernizacje
-
Chłopie, zacznij używać znaków interpunkcyjnych, bo się tego nie da czytać...
-
bo mi troche jednak brakuje tej mocy i chciał bym tam coś porobić z tym moim motorem
-
Przepraszam. Poprawie się
-
Ta mi też brakuje trochę mocy tylko nie wiem do którego magika oddać auto, żeby mi je spierniczył.
-
no ja mam to szczęście że sobie sam robię
-
to ile teraz masz
tam mocy a ten mapsensor miałeś normalnie zamiast przepływki wsadzony czy były tam
jakieś większe modernizacjeNie wiem, nie byłem na hamowni jeszcze. Jest trochę mocniejszy niż seryjny
Jest zrobiona konwersja w Ecumasterze, inaczej takiej podmiany nie zrobisz -
Ty sobie to sam stroisz czy masz kogoś
-
Ty sobie to sam
stroisz czy masz kogośSą firmy co się tym zajmują. Sam nie stroiłem.
-
najlepiej sprzedac i kupic mocniejsze po co rzezbic w klocku
-
Np co? Oklepaną Honde czy 3 litrowe BMW?
-
najlepiej sprzedac
i kupic mocniejsze po co rzezbic w klockuOdezwał się ten, co grzebie w Nexusie
-
Np co? Oklepaną
Honde czy 3 litrowe BMW?niekoniecznie mozna zrobic/kupic cos bardziej oryginalnego
-
Doszedłeś już co jest przyczyną wywalania płynu?
U mnie problemem okazała się sącząca uszczelka ("kartonowa") obudowy termostatu19.02.2011
Po testach muszę stwerdzić, że powyższa "usterka" nie była problemem (może jakiś udział w tym miała, ale napewno nie główny)
Zatem dalej wyrzuca płyn przy "katowaniu"
Temperatura jednak utrzymuje się na poziomie do 90C -
no nie szukałem jeszcze bo nie ma czasu ale coś będę myślał w tym kierunku
-
Witam wszystkich! nie pisze nowego postu tylko tutaj zapytam, czemu ss nie chce jechać po dole? do 4 tys to prawie nie jedzie wogóle
-
jest to możliwe ze przez nieszczelną chłodnice wyrzuca płyn zbiorniczkiem