Srednica rury przy tlumiku koncowym
-
to wystarczy zmiana samego koncowego aby ladniej brzmial?
-
to wystarczy zmiana
samego koncowego aby ladniej brzmial?jak Ci się nudzi, a nie masz na co pieniędzy wydawać, to wspawaj sobie większą końcówkę do oryginalnego tłumika.
-
Środkowy seria.
a co poprawy to zaraz po wyruszeniu od mechanika czuć różnicę lepiej sie zbiera z małych obr wtedy sie takiego zmuła wyczuwało.
a co do mocowania jak ci ktoś będzie robił to niech odetnie od tłumnika uchwyty i do nich przyspawa kawałek podgiętego pręta do new wydechu.albo do opaski jak kto woli.
kosz montażu ja płaciłem 60zł.pozdro
-
zaraz po wyruszeniu od mechanika
Albo to efekt placebo, albo tłumik naprawdę udany dla zwykłego użytkownika (mniejsza średnica niż w serii, w co bardzo wątpię), albo... mechanik skorzystał z Twojego katalizatora...
-
to było jak jeszcze katalizator był potem za się pozbyłem i dałem atrapę kata czyli pusta puszka i jakość nie czułem różnicy po tym zabiegu.tylko spaliny bardziej śmierdzą
a wydech ma wlot 3cale i trzeba było redukcję dać aby to pasowało pod seryjny wydech -
-
Swifta 1.0 środkowy ma średnice fi 40 a ten tłumnik co podałeś ma 2.5 Cala(fi 63,5)
To najprościej dać jakąś repeturke z fi40 na fi 63.5 aby to połączyć.
Weź pojedź do kumatego tłumikarza aby ci to zrobił. bo jak nie masz Spawarki MiniMaga to nie ma co się za to nawet brać. -
A czy ten tez by sie nadawalal? W opisie jest info ze gosc moze zrobic z mniejszym dolotem, oplaca sie?
-
identyczny jak mój jak masz opcje żeby dał ci z taką średnicą jak potrzebujesz to jest OK
ja bym brał ten za 169zł bo i tak czy siak za montaż zapłacisz podobnie.czy z taka sama średnicą dolotu czy inną. -
bo jak nie masz Spawarki MiniMaga to nie ma co
się za to nawet brać.yyyy, ale kwasówki nie spawa się tak
Tig-iemA czy
ten
tez by sie nadawalal? W opisie jest info ze gosc moze zrobic z mniejszym dolotem,
oplaca sie?aleś Ty uparty, potem nie płacz ...
-
yyyy, ale kwasówki
nie spawa się tak
Tig-iem
aleś Ty uparty,
potem nie płacz ...troche uparty... kaski mi zostalo bo auto mniej wynioslo niz przewidywalem A chyba nie odpusze dopoki sie nie przekonam na wlasnej skorze. Ale co masz na mysli "nie placz"?
Jeszczep lanuje ladna kierke kupic, widzialem na forum ktos mial w ss taka fajna niebieska pod kolor auta, tylko na allegro znalezc nie moge -
troche uparty...
kaski mi zostalo bo auto mniej wynioslo niz przewidywalem A chyba nie odpusze
dopoki sie nie przekonam na wlasnej skorze. Ale co masz na mysli "nie placz"?ruszysz końcowy to zacznie Ci się sypać reszta, poza tym ciekawe ile głowa Ci wytrzyma, oraz o spadku mocy już nie mówię ...
Jeszczep lanuje
ladna kierke kupic, widzialem na forum ktos mial w ss taka fajna niebieska pod kolor
auta, tylko na allegro znalezc nie mogeto lepiej ją kup niż masz wydech ruszać.
-
troche uparty...
kaski mi zostalo bo auto mniej wynioslo niz przewidywalem A chyba nie odpusze
dopoki sie nie przekonam na wlasnej skorze. Ale co masz na mysli "nie placz"?
Jeszczep lanuje
ladna kierke kupic, widzialem na forum ktos mial w ss taka fajna niebieska pod kolor
auta, tylko na allegro znalezc nie mogekup sobie kierownicę, jakiś fajny nie wieśniacki podłokietnik czy coś innego do wnętrza auta - coś co będziesz miał w łapach na co dzień siedząc w aucie - wydech zostaw w spokoju. Kupa hałasu a osiągów nie będzie i każdy standardowy samochód będzie Cię po cichu objeżdżał No bo czego się spodziewać po litrowym silniczku?
Ewentualnie dospawaj jakąś ładną końcówkę z nierdzewki żeby ładniej wyglądało i tyle
-
kup sobie
kierownicę, jakiś fajny nie wieśniacki podłokietnik czy coś innego do wnętrza auta -
coś co będziesz miał w łapach na co dzień siedząc w aucie - wydech zostaw w spokoju.
Kupa hałasu a osiągów nie będzie i każdy standardowy samochód będzie Cię po cichu
objeżdżał No bo czego się spodziewać po litrowym silniczku?
Ewentualnie
dospawaj jakąś ładną końcówkę z nierdzewki żeby ładniej wyglądało i tyleTak wlasnie zrobie Tylko mam pytanie jaka naba bedzie pasowala do swifta? Bo na allegro widzialem kilka rodzai i długości, i nie wiem co zamówić zeby bylo praktycznie i wygodnie
-
Jak chcesz to mam ładną końcówkę owalną, chyba z Nissana Murano. Żadnych rysek itp.
Wymiary około 160mm x 110mm x 90mm, średnica otworu wlotowego 50mm.
Tanio oddam. -
Tak wlasnie zrobie
zrób, bo jakie będą skutki ruszenia końcowego to sam zobaczysz
Tylko mam pytanie jaka naba bedzie pasowala do swifta? Bo na allegro widzialem
kilka rodzai i długości, i nie wiem co zamówić zeby bylo praktycznie i wygodniejak pasuje Ci seryjne odsadzenie to taką sobie kup, ja tam widziałem jedną nabę do swifta, no może dwie. Momo i OMP - są podobne.
-