pasek rozrządu
-
Witam wszystkich.
Mam problem z paskiem rozrzadu w moim aucie Suzuki Swift 1.3 1996. Pasek wciąż się przestawia, poponownym ustawieniu go na znakach i przejechaniu niewielkiej odległości pasek znów sie przestawia? Co może byc tego przyczyna? Pasek jest w dobrym stanie.
Czekam na pomoc.
Pozdrawiam -
a jest dobrze naciągnięty ? w dobrym kierunku pracuje ? a moze jednak cos jest z nim nie tak ? zerwane ząbki itp ?
-
Witam wszystkich.
Mam problem z
paskiem rozrzadu w moim aucie Suzuki Swift 1.3 1996. Pasek wciąż się przestawia,
poponownym ustawieniu go na znakach i przejechaniu niewielkiej odległości pasek znów
sie przestawia? Co może byc tego przyczyna? Pasek jest w dobrym stanie.
Czekam na pomoc.
Pozdrawiampowodów może być kilka:
1. źle dobrany pasek (długość, szerokość, kształt zębów)
2. źle naciągnięty pasek
3. zjechane koła pasoweJeśli to 96 to zapewne auto z Węgier, może tam jest inny pasek (w moim 1,3 z 94 roku jest 19 mm i wiem, że stosowano też 25 mm - wystarczy wejść na katalog intercarsu w necie i spróbować dobrać
-
Dzięki.
pasek jest ok, koła w porządku i ząbki tez?? -
Problemem może być to co było u mnie. Źle dobrana pompa wody, a tym samym brak możliwości napięcia paska. Za diabła się nie dało. Mechanik (jeden) zesztukował to tak, że dał węższy pasek do szerszej rolki napinającej. Inny zrobił rozsądniejszą modyfikację i dobrał rolkę od samochodu mitsubishi