[All] Przegub zewnętrzny
-
nie wiem co ma
przegub do luzow na kole ale nic to.
1 przegub moze sie
nagle zblokowac, czyli moze zablokowac tobie kolo podczas jazdy i cie zaciagnac na
romantyczny wypad w krzaki przy czym moze dyfer dostac.
2 moze gruchnac(co
sie zdaza najczesciej) i stracisz naped za sprawa dyferencjalu, wiec auto
niepojedzie do przodu.
ogolnie opcja nr 2
najczesciej spotykana.Dzięki, mam nadzieję, że dojeżdżę do świąt
Albo postaram się wcześniej.. -
Dzięki, mam
nadzieję, że dojeżdżę do świąt
Albo postaram się
wcześniej..Nie przyśpieszaj ostro na skręconych kołach to dojeździsz i do Nowego Roku
-
Może być tak że Ci się całkiem rozleci. Stracisz napęd i staniesz na drodze. Wystarczy, że się jeden rozsypie, bo przecież na drugim kółku silnik nie uciągnie.
-
Nie przyśpieszaj
ostro na skręconych kołach to dojeździsz i do Nowego RokuTo już wiem Nie lubię hałasu, więc intuicyjnie prowadziłem auto po zakrętach tak, by nie było tyk-tyk-tyk.
-
Może być tak że Ci
się całkiem rozleci. Stracisz napęd i staniesz na drodze. Wystarczy, że się jeden
rozsypie, bo przecież na drugim kółku silnik nie uciągnie.Mam nadzieję, że nie.. Takie fajne autko, a taka by była wtopa
-
Podłączę się do tematu. Czy taki przegub będzie pasował do mojego samochodu. Suzuki swift 1.0 rok 2000/2001 silnik 1.0 3D, bez ABS. wersja - GL
-
to zalezy ile ma ząbków bo są wersje 19 i 20 ząbkowe (albo 20 i 21 nie pamiętam już)
-
Polecałbym Ci w miarę możliwości NKN- y trochę droższe ale nawet po roku użytkowania te osłony gumowe są jak niedawno wyciągnięte z opakowania i smar też taki lepszy się wydaje hehe
-
Polecałbym Ci w
miarę możliwości NKN- y trochę droższe ale nawet po roku użytkowania te osłony
gumowe są jak niedawno wyciągnięte z opakowania i smar też taki lepszy się wydaje
heheJasna sprawa tylko zastanawiam sie nad tym rozmiarem bo nigdy nie wymieniałem i kurcze czy bedzie pasować
-
Przegub (nie wiem jakiej firmy) już wymieniony W końcu cisza!
Przy okazji poszły nowe tarcze (JC), klocki(nisshinbo) i tuleje na wahaczach (już nie myszkuje).
Tak swoją drogą, klocki po zdjęciu się rozpadły, tzn odpadła okładzina..